FITUR finalitza amb un balanç positiu destacant la innovació tecnològica aplicada al turisme

Un FITUR on la Delegació de Turisme ha destacat pels seus projectes d'innovació tecnològica, i el turisme gastronòmic i esportiu, a més de pels seus importants recursos turístics

La 44 edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR 2024), que s'ha celebrat del 24 al 28 de gener, finalitza després de cinc dies centrats en promocionar al municipi com una destinació turística innovadora i amb una gran varietat d'activitats i productes.

En el cap de setmana, dedicat al públic general, l'estand de Sagunt ha rebut a nombrós públic interessat pel destí, destacant l'interés pel seu ric patrimoni i els seus paratges naturals.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha comentat l'èxit de FITUR per a la ciutat de Sagunt «per l'alt interés que han generat les nostres propostes i els molts professionals i empreses que s'han acostat al nostre estand per a proposar noves iniciatives». A més, destaca que la marca Sagunt, a més de relacionar-se amb el turisme, «es relacionara amb la innovació i amb el futur».

Enguany les xifres de FITUR han sigut de rècord: 9.000 empreses, 152 països, 96 representacions oficials, 806 expositors, més de 6.800 periodistes i comunicadors, i 250.000 visitants, dels quals 153.000 han sigut professionals, i més de 97.000 persones de públic general. Unes xifres que suposen un increment del 13,7% respecte al 2023.

Estes xifres la situen com la primera fira del món en nombre de participants i assistents, i reflectix el creixement del sector turístic global.

En este context, el municipi ha presentat els dos últims projectes pioners desenvolupats, l'aplicació mòbil de realitat augmentada i la ficció sonora Factory Town Sagunt en l'era dels Peaky Blinders, que seguixen la línia del model de gestió turística intel·ligent en destins que impulsa la Comunitat Valenciana, i pels quals la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, es va mostrar molt interessada en la seua visita a l'estand de Sagunt.

També s'ha promocionat i amb gran èxit la gastronomia del municipi amb les empreses locals Chocomel i El Bravero Gurmet i els seus productes estrela, la corona saguntina i el vermut artesanal. I l'assistència de l'empresa local taronges Ché amb el seu vi de taronja de Sagunt, Tarongino.

D'altra banda, també s'ha presentat la guia de Sagunt de la Xarxa de Jueries en l'estand de Camins de Sefarad, on a més s'han reunit els representants dels municipis que integren la Xarxa, de la qual Sagunt forma part des de 2019 pel seu important patrimoni jueu.

Esta Fira també ens ha deixat el premi a l'accessibilitat de Creaturisme, rebut per l'empresa local Celia Peris Visitas guiades per la seua dedicació sincera a l'accessibilitat i la inclusió en el turisme, aspirant a convertir Sagunt en una destinació turística accessible i enriquidor per a totes les persones.

Sobre la finalització de l'esdeveniment, la regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat que Sagunt ix reforçada com a «ciutat innovadora, i de creixement i progrés en l'àmbit turístic». A més de ser una ciutat «adaptada a les noves tecnologies i en contínua captació de projectes que ajuden a implementar les estratègies de desenvolupament turístic».

Enguany, a més, s'ha apostat pel turisme esportiu amb la presentació de la I Edició de la Sagunt Futsal Cup, un torneig de Futbol-Sala dedicat a Clubs i Escoles Esportives en l'àmbit nacional organitzat per l'Associació salut i esport, presidida per Fernando Ocio i José Luis Pradas, representant a Sagunt de l'associació, i en la qual col·laboren els departaments de Turisme i Activitat Física Salut i Esports.

Finalitzen cinc intenses jornades de treball en les quals la delegació de turisme en Fitur ha mantingut reunions i contactes amb diversos agents del sector turístic, ha participat en la trobada de destins SICTED i ha promocionat el patrimoni històric i industrial, la cultura, festes, gastronomia i el nostre valor com a destinació turística de naturalesa, oci i esport.