'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
En el Ple Extraordinari celebrat el passat 29 de gener la Corporació Municipal del Consistori va decidir atorgar per unanimitat el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt a Francisco de Paula Campillo
Francisco de Paula Campillo Salvador, que residix a Sagunt des de fa més de 55 anys i s'ha dedicat intensament a tasques socials i empresarials en l'àmbit de l'agricultura comarcal, va ser homenatjat ahir al Centre Cultural Mario Monreal amb motiu del reconeixement de Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt. En l'esdeveniment va actuar també un grup de cambra.
A este acte van assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Monero, la regidora d'Agricultura i de Cultura, Ana María Quesada, així com altres membres de la Corporació Municipal. També van assistir els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), associacions i familiars i amics. Igualment, van estar presents el vicepresident de les Corts Valencianes i exalcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, i l'exdelegada del Govern a la Comunitat Valenciana i exalcaldessa de Sagunt, Gloria Calero. A més, van participar en l'acte l'exregidor de l'Ajuntament, Salvador Montesinos i el vicepresident d’ASCOSA-AVA, Pere Peruga.
Darío Moreno va recordar en l'homenatge a Francisco Campillo que Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt «és la màxima distinció que l'Ajuntament atorga a una persona, un títol que queda gravat per sempre en la història del municipi». Moreno va assegurar que poques persones reunixen tants mèrits com Francisco Campillo per a obtindre este reconeixement, «exemple de compromís amb el desenvolupament econòmic i social del Camp de Morvedre».
El primer edil va asseverar que el que fa que Francisco Campillo siga un vertader saguntí és «sentir la ciutat a cada pas que dones, defensar-la i lluitar per ella». «Has sigut un pilar fonamental en el desenvolupament i l'enfortiment de la nostra ciutat i de la comarca, especialment del sector agrícola, que ha de ser necessàriament un pilar de la nostra economia», va afirmar Moreno. D'altra banda, va apuntar que hui dia sembla que l'agricultura «tinga un paper relegat o menor, però necessitem veus valentes com la de Paco Campillo per a canviar este statu quo. Necessitem un exemple a seguir, una crida a les noves generacions perquè s'impliquen, i eixe exemple és Paco Campillo, potenciant l'agricultura i ajudant a les transformacions necessàries que garantisquen el seu futur».
Darío Moreno es va mostrar també agraït per poder viure tal acte: «És un honor i un privilegi estar ací per a retre homenatge a una persona extraordinària que ha deixat una empremta inesborrable a la nostra ciutat, un home del qual la dedicació i el compromís ha implicat el progrés i el benestar de Sagunt».
D'altra banda, Ana María Quesada, va assegurar que Francisco Campillo «ha sigut una de les figures més destacades, amb una intensa labor social i empresarial en el camp de l'agricultura de la comarca, ja que al llarg de tota la seua vida ha sigut part activa de la societat saguntina i comarcal a través de diferents associacions i entitats». En definitiva, va expressar que és «un referent per a la nostra ciutat».
Per la seua banda, Francisco Campillo va aprofitar l'acte per a agrair tant a la Corporació Municipal com a les diferents associacions haver-li permés obtindre este reconeixement. També va agrair a la seua família el seu incondicional suport. A més, va afegir: «Vull recordar que ASCOSA-AVA ha sigut un al·licient i una gran oportunitat per a conéixer gent de Sagunt i fer que em sentira un més. M'agradaria compartir este assoliment amb tota la ciutat de Sagunt».
En el Ple Extraordinari celebrat el passat 29 de gener la Corporació Municipal del Consistori de Sagunt va decidir atorgar per unanimitat el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt a Francisco de Paula Campillo. Este reconeixement és la condecoració més gran que l'Ajuntament pot concedir a les persones nascudes fora del municipi i posseïx el mateix rang i distinció que el títol de Fill/a Predilecte/a, tal com s'especifica en els articles 4 i 5 de l'actual Reglament d'Honors i Distincions.
En la biografia de Francisco de Paula Campillo cal esmentar que en 1982 va ser elegit president del Pou de Regs Colomer. Set anys més tard va formar part de la directiva d’ASCOSA davall la presidència de Manuel Caballer Romero. També ha sigut elegit president d’ASCOSA-AVA Sagunt, així com a membre de la Junta Executiva de la Comunitat de Regants i Sindicat de Regs durant 30 anys, dos dels quals com a president.
Francisco de Paula Campillo destaca com a membre actiu del Consell Local Agrari de Sagunt, directiu d'AVA-ASAJA, així com a vocal de la Junta Executiva del Sindicat de Regs de Sagunt i de la Junta de la Comunitat de Regants de Canet d'en Berenguer.
El nou Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt també ha sigut membre del Consell Econòmic i Social de l'Ajuntament de Sagunt, secretari d’ASECAM, representant d'AVA-ASAJA en la serra Calderona i conseller d’AGROMES Mútua Arrosera.
En el 2003 va ser triat com a membre del Consell Comercial del port marítim de Sagunt i dos anys després va formar part del Grup de Treball de Tràfic de Fruites del port marítim de Sagunt amb la marca de Garantia de l'Autoritat Portuària de València.
Al llarg de cinc anys, Francisco de Paula Campillo va pertànyer a la Junta dels Sants Patrons de Sagunt: entre 1997 i 1998 com a primer vicepresident i entre 1999 i 2001 com a president. En el 2006 també va ser elegit president de la Federació Valenciana del Camp de Morvedre (FECAMP) i durant 20 anys ha sigut el president del Jurat de Regs de la Séquia Major.
Actualment, Francisco de Paula Campillo continua sent president d'AVA-ASAJA, càrrec que ostenta des de fa 28 anys. Així mateix, és president del Pou de Regs Colomer des de 1982.
El nou Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt és tot un referent per al municipi, tal com l'avalen els nombrosos premis i reconeixements que ha rebut en els últims anys i que Ana María Quesada va voler recordar en l'acte: la distinció de la Comunitat de Regants de Sagunt, pel seu treball durant 30 anys; el premi d'El Periódico de Aquí, en reconeixement de tota una vida; el premi d'honor d'Onda Cero; o el premi ASECAM.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal