Gran acollida de la quarta edició de MusAS-Música Antiga Sagunt

Amb una assistència de més de 1.000 espectadors, el festival es consolida com una cita de referència de la música antiga i barroca que s’ha millorat amb noves iniciatives
El festival MusAS-Música Antiga Sagunt va tancar diumenge passat les seues activitats, amb la master-class oferida pel director del grup Forma Antiqva, (Aarón Zapico), i es va despedir fins al pròxim mes de febrer en què se celebrarà la clausura oficial amb el concert del gran intèrpret Jordi Savall.

La formació Forma Antiqva va ser l’encarregada d’oferir l’últim concert en presència de l’alcalde de l’Ajuntament de Sagunt, Quico Fernández. La formació va rebre una gran ovació en la capella de la Residència de la “Verge del Carme”. El diumenge 28 d’octubre, va ser el saguntí Francesc Gamón, al capdavant del grup L’Arcàdia, del qual és un dels seus fundadors, qui va oferir l’obra Apollo i Dafne de G.F. Haendel en versió escenificada, una combinació d’antiguitat i modernitat en el plantejament escènic que va fer les delícies dels espectadors. Per la altra banda, la soprano Raquel Andueza, al capdavant del seu grup La Galanía, en l’església del Salvador, va interpretar un programa religiós i moral del Seicento italià. Així mateix, el grup Eloqventia, encarregat d’obrir el festival, va obtindre una gran ovació amb la seua interpretació de les seues ‘Danzas imaginarias’, un programa de música medieval en un entorn contemporani com l’Alt Forn de l’antiga siderúrgica saguntina.

A tot açò, cal afegir una àmplia gamma d’activitats que passen pel concert de presentació en la Casa dels Berenguer, la realització d’Educamúsica, audicions escolars per als més menuts, visites al patrimoni històric i industrial, així com la master-class impartida pel director i professor Aarón Zapico, que aporta coneixement i sensibilitat en totes i cada una de les seues intervencions, segons destaquen des de la delegació de Cultura.

També, el festival xifra l’assistència en un 75% de l’aforament total. La qualitat i ventall de músiques, grups, artistes i escenaris en entorns plens de sentit i història fa que MusAS s’haja convertit en un festival de referència per a disfrutar de la música antiga i barroca a la Comunitat Valenciana.

Per al regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, el festival de Música Antiga de Sagunt MusAS és un esdeveniment de gran rellevància per a la ciutat que incorpora la música antiga com a element dinamitzador de l’entorn patrimonial, cultural i històric. “Des de la perspectiva històrica, la ciutat medieval és una suma de cultures amb un llegat que cal recuperar, assimilar i mantindre. El llegat musical és també un element a considerar en el context d’un patrimoni històric que aspira a convertir i declarar Sagunt com a ciutat Patrimoni de la Humanitat”.

En la seua curta trajectòria MusAS destaca pel nivell artístic de les formacions i solistes que han participat en les seues edicions, com l’arpista i soprano Arianna Savall i el seu grup Hirundo Maris, el contratenor Carlos Mena, el director Raúl Mallavibarrena al capdavant del seu grup Musica Ficta, i també, el cartell d’esta edició de 2018.  Això li ha suposat tres nominacions consecutives en els premis GEMA de l’Associació de Grups Espanyols de Música Antiga, en la categoria de “Millor Festival” 2015 , 2016 i 2017.



El Castell de Sagunt tindrà un nou pla director

23 de gener 2025

Darío Moreno ha mantingut una reunió amb la subdirectora de l'Instituto del Patrimonip Cultural de España per a coordinar futures actuacions en el patrimoni històric del municipi