Inaugurat el Taller d'Ocupació "Impulsant Sagunt III" 2023-2024

Este projecte tracta de proporcionar formació teoricopràctica a persones en situació de desocupació i millorar la seua ocupabilitat

El Taller d'Ocupació "Impulsant Sagunt III" 2023-2024 busca proporcionar una formació teòrica-pràctica adequada a les exigències del mercat laboral a un total de vint persones en situació de desocupació, a més d'un contracte per a la formació en alternança d'un any de duració amb l'Ajuntament de Sagunt.

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Sagunt rep una subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA), en esta ocasió per un import de 532.480,80 euros per al desenvolupament del Taller d'Ocupació "Impulsant Sagunt III".

En la inauguració del Taller d'Ocupació "Impulsant Sagunt III", el regidor de Promoció Econòmica, Raúl Palmero, va comentar: «Estos tallers d'ocupació són el ferm reflex que les administracions tenim un paper fonamental, transversal i vertebrador de la societat. És molt gratificant veure que són programes que realment tenen incidència en la vida i benestar de l'alumnat-treballador, dotant-los de recursos i mecanismes per a poder crear un millor futur en l'àmbit laboral. Des del departament de Promoció Econòmica continuarem treballant per i per als veïns i veïnes de la nostra ciutat».

Els tallers d'ocupació són un programa mixt d'ocupació i formació, que compta amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de LABORA, el Ministeri de Treball i Economia Social i l'Ajuntament de Sagunt. Tenen com a objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals es dirigix, a través de la realització d'obres o servicis d'interés general i social. Este programa permet a l'alumnat treballador fer un treball que, juntament amb la formació professional que reben, millora la seua qualificació i, per tant, promou la inserció laboral.

El Taller d'Ocupació "Impulsant Sagunt III" està format per un equip multidisciplinari de 5 persones: directora, auxiliar administrativa, dos docents de la formació específica a impartir i una professora de suport juntament amb les 20 persones que conformen l'alumnat-treballador. La qualificació professional s'aconseguix mitjançant la formació teoricopràctica proporcionada a l'alumnat treballador en dos famílies professionals.

La primera, vinculada a l'administració i gestió, amb un itinerari formatiu on l'alumnat es formarà en dos certificats de professionalitat consecutius de nivell 1 "Operacions auxiliars de serveis administratius i generals" i nivell 2 "Activitats administratives en relació amb el client". La segona, relacionada amb l'hostaleria i el turisme, on l'alumnat es formarà en un únic certificat de professionalitat de nivell 3 "Promoció turística local i informació al visitant".