'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Esta activitat psicoeducativa, organitzada per la regidoria d'Igualtat, té com a objectiu erradicar i previndre la violència cap a les dones
La present edició del taller reGENER@r de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ja està en marxa des de dimecres passat 14 de febrer. Esta activitat compta amb la col·laboració de l'Associació Psima-Programa Context i la Secretària General d'Institucions Penitenciàries d'Espanya, entitat que depén del Ministeri de l'Interior.
Este taller naix com una activitat psicoeducativa per al compliment de penats per delictes de violència de gènere a treball en benefici de la comunitat en una quantia menor. El taller reGENER@r també sorgix com a resposta a la mesura S241 del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat que molts dels homes que tenen comportaments masclistes són «reincidents» i comencen amb sancions i condemnes menors, però a poc a poc entren en una «espiral» en la qual la seua violència cada vegada és major. «Per a intentar evitar que es donen eixes dinàmiques, aquest curs treballa amb homes que no tenen delictes de sang perquè, no sols passen pel procés punitivista d'enfrontar-se a una sanció o condemna, sinó que entenguen perquè la societat considera especialment reprovables les seues accions, tallant així eixa espiral de violència i evitant que noves dones puguen ser víctimes d'aquesta violència masclista», ha explicat l'alcalde. Darío Moreno ha finalitzat comentant que este fet és una «veritat incòmoda», però és imprescindible posar els recursos necessaris per a evitar que esta violència es reproduesca.
El projecte té una duració de 40 hores, estructurat en 10 sessions, amb una metodologia principalment pràctica i una duració de quatre hores per cada sessió. En este taller s'utilitza una estratègia global i coordinada per a erradicar i previndre la violència cap a les dones, aplicant un enfocament de violència multidimensional que integra tots els tipus de violència: física, psicològica, social, econòmica, sexual i tot mecanisme masclista que explicite la desigualtat cap a les dones i xiquetes, promocionant la responsabilitat personal en l'exercici de la violència de gènere i en el reconeixement d'esta, així com en el mal i conseqüències que ocasiona.
Es tracta, en definitiva, de contribuir a la protecció de les dones víctimes i les seues filles i fills com a prioritat, per la qual cosa es vetla per reduir els possibles riscos cap a les dones i no generar cap addicional, posant especial atenció en l'avaluació i detecció d'estos.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal