El departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt ha realitzat l'última de les tres trobades entre el grup motor del Pla de Joventut i les diferents regidories que formen el Consistori. En esta última reunió, sota el lema ‘Construint Societat’, van assistir l'alcalde i regidor de Medi Ambient i Igualtat, Darío Moreno; el delegat de Serveis Socials, Alejandro Sotoca; i el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, a més de personal tècnic d'estes regidories.
Estes tres trobades han tingut com a objectiu l'anàlisi conjunta de les desenes de propostes que s'han recollit en les diferents accions dutes a terme per la Regidoria de Joventut i que s'inclouran en el Pla. En estes reunions, per tant, s'han analitzat totes les propostes que la joventut ha plantejat al llarg de les trobades o en les enquestes que s'han distribuït pels centres d'Educació Secundària, s'ha comprovat si existeixen en l'actualitat o estan en projecte de desenvolupament accions semblants i s'ha valorat la viabilitat o no d'estes, així com si la competència és local, autonòmica o estatal.
Per tant, s'han contrastat les propostes que han eixit en els diferents fòrums, en els instituts o en l'enquesta en línia amb els tècnics i edils. Per al regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «el resultat d'estes tres trobades ha sigut molt positiu, ja que als departaments els arriba la informació de primera mà de possibles millores i també coneixen els problemes reals de la gent i dels usuaris i usuàries dels serveis que presten».
L'edil ha afegit que les persones joves «han agraït la sinceritat per part dels tècnics i regidors a l'hora de veure si les seues propostes es posaran en marxa o no». Segons ha explicat Sampedro, «han vist, per tant, que els departaments s'han pres seriosament estes propostes» i confia que «este compromís es reflectisca en el pròxim pressupost municipal per a poder dur a terme el major nombre d'accions i propostes incloses en el Pla Jove».
Des del departament de Joventut i Infància es treballa des de l'any passat en la redacció del futur Pla de Joventut 2021-2025. Primer es va fer mitjançant una fase de diagnòstic de la situació dels i les joves en el municipi per a conéixer els seus problemes i inquietuds i, posteriorment, amb una fase participativa per a conéixer quines propostes o idees plantegen per a resoldre eixos problemes.
Ara, estes iniciatives s'han contrastat amb l'Ajuntament amb l'objectiu de plantejar un futur pla realista i que continga el full de ruta que marque les polítiques municipals i de les diferents regidories que afecten la gent jove durant els pròxims cinc anys.