L'Agència Valenciana de Turisme i l'Ajuntament de Sagunt reforcen el seu patrimoni hebreu vinculat al turisme cultural i educatiu

Per al secretari autonòmic, Francesc Colomer, Sagunt és un referent autonòmic pel seu patrimoni històric i artístic i una de les ciutats espanyoles on millor es conserva el recinte de l'antiga jueria

 
L'Agència Valenciana de Turisme i l'Ajuntament de Sagunt desenvoluparan nous productes turístics vinculats al turisme cultural i educatiu per a promocionar el patrimoni jueu de la ciutat. En la reunió mantinguda entre l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han participat el vicepresident de la Cámara de Comerç i Indústria Espanya-Israel, Walter Wasercier, i l'experta en projectes de difusió i accions didàctiques vinculades al turisme cultural, Sara Juchnowich.
 
Com ha manifestat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, “la idea és promocionar el patrimoni jueu per a un turisme no solament educatiu i promoure visites a la nostra ciutat com a principal representant del patrimoni hebreu de la Comunitat Valenciana”. Este projecte no és únicament local, sinó que es pretén expandir a la resta del territori de l'estat espanyol, però com ha remarcat Fernández, els impulsors d'esta iniciativa volen que siga Sagunt “el referent i la primera experiència en este sentit”.
 
Fernández ha agraït l'esforç i la col·laboració que l'Agència Valenciana de Turisme té amb Sagunt i amb la promoció del turisme ja que “és una part fonamental de la nostra economia”. En paraules de l'alcalde, Sagunt té una tradició molt consolidada en el turisme escolar, vinculada a l'educació que se centra en la Domus Baebia, “però pensem que esta és una altra oportunitat on també hem de fomentar els valors de tolerància i respecte amb una comunitat que durant molts segles va patir intolerància i falta de respecte en la història d'Europa”.
 
L'alcalde ha manifestat que aquest projecte no té un caràcter religiós ni proselitista, sinó cultural, educatiu i turístic i espera que tinga una repercussió en el creixement de visitants no solament escolars, sinó del públic en general. En este sentit, Fernández ha recordat que la Generalitat Valenciana i la Diputació de València van promoure el passat any vols directes des d'Israel  per a atraure “este tipus de turisme que és molt interessant perquè té un gran poder adquisitiu i perquè té una incidència en la recuperació del patrimoni, tan important ara per a nosaltres que estem en el procés d'integrar a Sagunt en la xarxa de jueries”.
 
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha declarat que des de Turisme “col·laborarem amb l’Ajuntament de Sagunt, a través del conveni que tenim amb el municipi, per a impulsar el turisme cultural”. A més, s'ha compromés a iniciar accions de formació a través dels centres de turisme centrades en este mercat i en este col·lectiu, “amb la possibilitat d'oferir formació específica per a guies sobre història i patrimoni hebreu”.