'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Esta iniciativa, en la qual la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Sagunt han invertit 1.074.134 euros, ha donat ocupació a 40 alumnes i a 5 docents
La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sagunt ha clausurat este matí els Tallers d'Ocupació 2022-23 amb el lliurament dels diplomes de participació a l'alumnat-treballador. Estos programes mixtos d'ocupació i formació han donat treball a 40 alumnes, així com a 5 docents. Els Tallers d'Ocupació han comptat amb una inversió d'1.074.134,40 euros cofinançada per la Generalitat Valenciana, a través de Labora i la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, i per l'Ajuntament de Sagunt.
A l'acte de clausura i lliurament de diplomes ha acudit el regidor de Promoció Econòmica, Raúl Palmero Plumed; el director general d'Ocupació i Formació de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, Elías Amor Bravo; així com altres regidors de la Corporació Municipal.
En paraules del regidor Raúl Palmero: «Estem molt contents de comptar amb estos programes en el nostre municipi. Permeten millorar la qualificació professional de les persones desocupades de Sagunt alhora que reforcen els servicis municipals. Estem treballant per a ampliar les instal·lacions i disposar de més aules per als pròxims anys i, així, poder arribar a més persones. Continuem treballant per a millorar la formació i l'ocupació a la nostra ciutat».
Durant este últim any, el departament de Promoció Econòmica ha comptat amb 2 tallers d'ocupació en el municipi, un específic per a dones desocupades i un altre per a persones sense ocupació. Cada taller d'ocupació ha disposat de 2 especialitats formatives; una enfocada a administració i l'altra a turisme. En total s'han format 40 alumnes que han intercalat la formació teòrica amb la pràctica laboral en diferents departaments de l'ajuntament.
Després del seu pas per estos tallers d'ocupació, l'alumnat ha obtingut el certificat de professionalitat de la seua especialitat; un grup, el de 'Promoció turística local i Informació al visitant' (nivell 3); i l'altre grup, dos certificats de la branca d'administració: 'Operacions auxiliars de serveis administratius i generals' (nivell 1) i 'Activitats administratives en la relació amb el client' (nivell 2).
L'objectiu principal d'estos programes és millorar l'ocupabilitat de les persones participants, permetent a l'alumnat-treballador no sols fer un treball, sinó també formació professional específica, recursos i ferramentes en orientació laboral, emprenedoria, noves tecnologies, prevenció de riscos laborals... En definitiva, millorant i actualitzant la seua qualificació i, per tant, promovent la seua inserció laboral.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal