L'Ajuntament col•labora amb l'Associació Grupo Espiga en la III Carrera Solidària “Con otra mirada”

Aquesta edició serà el 24 d'octubre a les 17,30 hores amb eixida i meta en la Plaça Cronista Chabret


L'Ajuntament de Sagunt col•labora amb l'Associació Grupo Espioga en la III edició de la Carrera Solidària “Con otra mirada”, que serà el dissabte 24 d'octubre a les 17,30 hores, amb eixida i meta en la plaça Cronista Chabret. Les inscripcions per a la prova poden realitzar-se fins al dia 20 d'octubre, per mitjà de la web www.42ypico.es, del Facebook de Grupo Espiga o de forma presencial, en el lloc número 30 del Mercat de Sagunt.

La competició consisteix en una prova doble en la qual es pot triar realitzar 5 o 10 km. Els primers 5km són compartits per tots dos grups i posseeixen un enfocament “volta a peu”, amb un ambient més familiar, perquè participen també els xiquets, segons ha indicat l'organització. Els 5 km restants, fins a completar els 10, són més competitius.

L'Associació Grupo Espiga treballa, a dia d'avui, amb l'objectiu de recaptar fons per a dur a terme els tres projectes que posseeix actius. Un dels projectes és la realització d'un recolzament escolar a través de Càritas, un suport no solament acadèmic sinó sobretot motivacional que potencie els hàbits d'estudi entre els xiquets. Aquest projecte va fer possible que, després de recaptar en la II Carrera Solidària “Con otra mirada” un total de 6.200€, 40 xiquets de Sagunt reberen unes beques de 100€ per alumne.
El segon projecte és “Joguets Solidaris”, que es duu a terme en col•laboració amb tres parròquies del municipi, i tenen l'objectiu de fer arribar joguets a més de 400 xiquets necessitats.
Finalment, Grupo Espiga col•labora amb l'Associació “La Casa Nueva”, que alberga a 68 persones. Per a aquest projecte es pretenen recaptar fons que permeten comprar menjar i cobrir amb les despeses bàsiques.

Potenciant la funció solidària d'aquesta carrera, l'organització ha posat a la disposició dels interessats un dorsal 0, que consisteix a realitzar la inscripció únicament de forma col•laborativa i sense dret a participar en la carrera. També participen de forma solidària 25 empreses de la zona i un total de 110 voluntaris. Remei Torrent, delegada d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, ha destacat: “Des de l'Ajuntament ens agradaria fer una crida a la ciutadania perquè s'inscriga. És una labor solidària i ja que molts comerços locals ajuden crec que la ciutadania també hauria d'inscriure's i anar a veure-ho, perquè és una cursa molt familiar i emocionant” A més, ha volgut agrair a l'Associació Grupo Espiga la dedicació que dóna a aquesta carrera.


En la segona edició van participar un total de 1.024 corredors i va haver-hi un total de 1.250 inscripcions, tenint en compte als inscrits amb “dorsal 0”. Enguany, el límit d'inscripcions que es permeten són 1.500, per raons de seguretat i organització, segons ha explicat en roda de premsa Álex García, membre de l'Associació Grupo Espiga.​