La Regidoria de Biblioteques amplia l'horari de les sales d'estudi de cara a l'època d'exàmens
Estos espais estaran oberts entre les 9 i l’1 de la matinada des de dilluns que ve 19 de maig fins el 26 de juny
El Pla compta amb quatre eixos estratègics per al desenvolupament turístic sostenible
L'Ajuntament de Sagunt ha adjudicat a Auren Consultores SP S. L.P. el contracte d'assistència tècnica per a la implementació del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) de 2023, per un valor de 52.044,79 euros, IVA inclòs. Este contracte, proposat per la mesa de contractació, tindrà vigència fins a juny de 2026 i va ser adjudicat després d'un procés selectiu en el qual van participar quatre empreses.
Auren Consultores proporcionarà suport a l'àrea de Turisme de l'Ajuntament en l'execució i justificació del PSTD de Sagunt, dins de la convocatòria extraordinària de 2023 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU.
L'àrea de Turisme ja ha activat els expedients tècnics i administratius necessaris per a garantir que les 15 actuacions incloses en el PSTD complisquen amb els objectius i fites marcades per Europa. Estes actuacions, que representen una inversió total de 2 milions d'euros, són finançades al 100 % pels Fons Next Generation EU.
Quatre eixos estratègics per al desenvolupament turístic sostenible
Les 15 actuacions s'agrupen entorn de quatre eixos programàtics: transició verda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transició digital i competitivitat, tal com ha detallat la regidora de Turisme, Natalia Antonino.
El primer eix, ‘Transició verda i sostenible’, inclou l'execució del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible, la restauració paisatgística autòctona a l'entorn del Port de Sagunt, la instal·lació i millora de punts de recollida selectiva, i la implementació del Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals.
El segon eix, ‘Millora de l'eficiència energètica’, abasta l'adequació de senderes pedalables i per als vianants a Sagunt, la instal·lació de panells solars en edificis turístics municipals, i la gestió sostenible de fluxos turístics.
Quant al tercer eix, ‘Transició digital’, es desenvoluparan tres actuacions clau: la recreació virtual del patrimoni historico-artístic, campanyes de promoció digital, i la creació d'un espai immersiu adaptat.
El quart i últim eix, ‘Competitivitat’, contempla la creació d'un centre d'interpretació sobre Sagunt i la mar al Grau Vell, un estudi de viabilitat del producte MICE (turisme de negocis), campanyes de comunicació i sensibilització sobre el PSTD, i una anàlisi dels impactes del pla.
"Estes iniciatives estan orientades a consolidar Sagunt com una destinació turística de referència", ha subratllat la regidora Natalia Antonino. A més, es busca augmentar la competitivitat del municipi, generant un efecte dinamitzador sobre el sector turístic privat i promovent la sostenibilitat i la digitalització en la gestió dels recursos turístics.
La inversió també millorarà el capital natural del municipi, reduint emissions, optimitzant la gestió de residus i restaurant els ecosistemes locals per al seu aprofitament turístic, tot això d'acord amb els requisits dels Fons Next Generation EU i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
EN EL MARC DEL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA – FINANÇAT PER LA UNIÓ EUROPEA, NEXT GENERETION EU
Estos espais estaran oberts entre les 9 i l’1 de la matinada des de dilluns que ve 19 de maig fins el 26 de juny
L'Ajuntament de Sagunt ha organitzat este projecte per a commemorar el XX aniversari del Dia Mundial contra la LGTBIQA+fòbia
Últimes conferències, recreacions i tallers d'una programació que contribuïx a la candidatura de Sagunt a ser Patrimoni de la Humanitat