L’Ajuntament de Sagunt aposta per la prevenció de la violència a l’esport escolar

A partir de febrer, i fins a març, es realitzaran tallers per a prevenir la violència a l’esport i aprendre mesures d'actuació


Hui, dimecres 14 de febrer, s’ha presentat el programa d’Accions de Prevenció de la Violència a l’Esport Escolar. La presentació ha tingut lloc a la sala d’audiovisuals del pavelló esportiu Internuclis, i hi han assistit el regidor d’Esports, Miguel Chover, i el coordinador de les escoles esportives, Manolo Ripollés.

Este és un programa impulsat pel departament d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de l’associació Rol-Kirol (Vitòria). L’objectiu de les activitats que s'englobaran al programa és el de conscienciar sobre la violència a l’esport i, a més, oferir coneixements sobre mesures d’actuació. Este programa finalitzarà el 25 de maig.

El programa s’inicia el pròxim divendres, 16 de febrer a les 18.00 h, amb una activitat de Word Café i Gincana esportiva al gimnàs covert del poliesportiu d’Internuclis. El Word Café reunirà a diversos grups involucrats en la pràctica esportiva: joves esportistes, pares, àrbitres, esportistes d’elit, tècnics i periodistes, entre altres. En paraules de Miguel Chover, esta part consistirà a “parlar, dialogar, debatre sobre l’esport”, ja que cada grup oferirà els seus punts de vista. A continuació hi haurà una gimcana on “els esportistes veuran quina és la seua relació amb cadascú dels agents de l’esport”. A esta gimcana també participaran els grups del Word Café, que seran unes 10 persones per grup.

Més avant, els dies 27 de març, 24 d’abril i 10 de maig, es realitzaran tallers de formació per a coordinadors, on s’ensenyarà a tractar amb situacions de violència a l’esport escolar, ja que, com apunta el regidor d’esports: “hi ha monitors que no acaben d’entendre el seu paper a l’esport”. Per a finalitzar el programa, el 25 de maig es realitzarà la festa de clausura amb el lema “La Prevenció de la Violència a l’Esport”, en la que participaran vora 1.700 alumnes de les escoles esportives municipals. El regidor d’Esports, ha declarat que “no hi ha millor medicina que la prevenció”, i per això s’impulsa tan decididament este programa.

Des del departament d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt s’ha volgut donar una remarcada importància a este tipus d’iniciatives. El fet que es facen activitats com la gimcana ajudarà, en paraules de Chover, a “recrear un entorn esportiu i veure possibles accions antiesportives i comportaments contra estes actituds”. D'entre les mesures que s’exposaran al programa, es poden avançar el “minut zero” o el “tercer temps”: accions que es realitzen abans i després del partit, respectivament, que consistixen a reunir als pares dels jugadors, i als jugadors, i berenar o esmorzar amb la finalitat d'eliminar tensions i fomentar la germanor.​