L'Ajuntament de Sagunt col•labora en la difusió del pla de formació dual de Thyssenkrupp Steel

El grup ofereix places de formació dual a Alemanya amb contracte de treball i despeses d'estada coberts
Thyssenkrupp Steel ofereix places a joves d'entre 18 i 23 anys per a participar en un programa de formació dual en Duisburg, Alemanya, d'entre dos i tres anys i mig de durada, en el qual assistiran a classes en una escola pública de formació professional mentre treballen per al grup. El grup alemany pretén enviar un total de 50 joves a aquest programa durant 5 anys. Aquest és el tercer any que es realitza i es tracta de la primera vegada que el projecte va a comptar amb el suport de l'Ajuntament de Sagunt en temes de difusió.
 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i el seu regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, s'han reunit amb Alberto Alijarde, gestor de formació per al projecte de formació dual de Thyssenkrupp Steel, per a parlar del projecte i dels grans beneficis en temes de formació i ocupació que pot suposar per als joves del municipi de Sagunt i de la comarca del Camp de Morvedre que el cursen.
 

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, el gestor de formació per al projecte de formació dual de Thyssenkrupp Steel, Alberto Alijarde, y el regidor d'Educació José Manuel Tarazona.
 
Les places oferides per a enguany són mecànic/a industrial, torner/a-fresador/a, electricista per a tècniques industrials, comercial de gestió d'oficina, especialista de logística de magatzems i tècnic/a en gestió logística i transport. No obstant això, des de l'empresa afirmen que existeix una certa flexibilitat, ja que en funció de les necessitats de la companyia també poden seleccionar-se un altre tipus de perfils.
 
Thyssenkrupp Steel, a més d'assumir les despeses de formació, oferirà 13’2 pagues a l'any de 800 euros bruts pels contractes de treball i també es farà càrrec de l'allotjament, que serà, generalment, en pisos compartits. De la mateixa manera, la companyia paga, almenys, un viatge de tornada a Espanya per a visitar a la família en Nadal. A més, al final del programa, existeix la possibilitat que els participants es queden treballant en la pròpia empresa, en les seues filials o en altres companyies.
 
Els interessats tenen de termini fins a mitjan gener de 2016 per a manar el seu currículum, amb fotografia en color, a 3convocatoriatks2016@gmail.com. Els preseleccionats seran cridats per a realitzar una entrevista i el següent pas ja serà assistir a un curs d'alemany que s'iniciarà al febrer i els prepararà per a examinar-se del nivell B1 al juliol. A l'agost viatjaran a Alemanya, encara que no començaran les classes i el treball fins a setembre.
 
No s'exigeixen coneixements previs d'alemany, l'únic requisit, a més de trobar-se en el rang d'edat esmentat, és posseir el títol d'un mòdul mitjà, superior o el batxillerat.