L'Ajuntament de Sagunt debat sobre la innovació territorial del Camp de Morvedre

La jornada va començar amb una reflexió sobre les fortaleses i les febleses del territori dibuixant la seua radiografia

El Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt va acollir ahir la reunió de treball Café d'Innovació territorial: Camp de Morvedre, en la qual van estar presents el personal tècnic del desenvolupament local i agents econòmics de la comarca per a analitzar la realitat de la comarca i debatre sobre futures estratègies que ajuden a aconseguir el creixement econòmic del Camp de Morvedre a través de la innovació territorial.

Esta activitat la va organitzar el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI València) en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, Adlypse i Gridet-UV, i que és finançada per la Generalitat Valenciana a través d'IVACE.

El regidor d'Indústria, Universitat, Ciència i Innovació de l'Ajuntament de Sagunt, Toni Iborra, ha considerat que este tipus de jornada, on actors econòmics del territori debaten sobre estratègies de desenvolupament, «suposa un punt de trobada entre l'administració pública, el sector privat i l'acadèmia, amb l'objectiu compartit d'analitzar les mancances i donar solucions innovadores que impulsen el desenvolupament econòmic municipal».

La jornada va començar amb una reflexió sobre les fortaleses i les febleses del territori dibuixant-se una radiografia d'este. Després d'esta fase analítica, es va passar a debatre sobre possibles solucions innovadores que conduïsquen al creixement econòmic del territori, on es va destacar la importància de marcar una estratègia global que explote les diferents fortaleses del territori i siguen escoltats els diferents actors que hi interactuen.

El CEO de CEEI València, Ramón Ferrandis, va destacar: «El Café d'Innovació Territorial és una de les accions que des de CEEI València hem posat en marxa per a conéixer les febleses i fortaleses del territori a partir de l'experiència dels agents i les entitats locals. L'objectiu és conéixer el punt de partida per a, entre tots, dissenyar solucions innovadores encaminades a enfortir el teixit empresarial territorial».

A més de les diferents entitats presents, la sessió va comptar amb la presència del vocal de l'Àrea d'Emprenedoria i Innovació de ADLYPSE-CV, José Domingo Martínez, i el director de Grup d'Investigació en Desenvolupament Territorial de la Universitat de València (GRIDET), Ricard Calvo. Dos reconeguts agents coneixedors de la realitat territorial de la Comunitat Valenciana i amb àmplia experiència en la dinamització de grups i accions enfocades a la cerca de solucions innovadores.

José Domingo va afirmar: «Amb esta dinàmica es descobrix que hi ha territoris amb recursos, capacitats i actors, però el més difícil és establir dinàmiques de participació que aporten propostes estratègiques de desenvolupament». I va afegir: «Amb la sessió de hui hem vist que, si no es treballa de forma consensuada i multidisciplinària, s'obtenen resultats distorsionats».