L'Ajuntament de Sagunt fa un balanç positiu de la 6ª etapa de la Vuelta que va finalitzar en la platja del Port de Sagunt

Tant l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, com el regidor d'Esports, Miguel Chover, coincideixen que el baix cost i l'impacte mediàtic d’este esdeveniment redundarà positivament en la imatge de la nostra ciutat
Imagen 1Imagen 2
 



La 6ª etapa de la Vuelta Ciclista a España 2017 que va començar a Vila-real i va finalitzar en la platja del Port de Sagunt “va ser un èxit d'organització per part de la pròpia Vuelta així com dels diferents departaments de l'Ajuntament de Sagunt implicats”, com Esports, Manteniment, Platges, Policia Local, Protecció Civil i la SAG i els més de 120 voluntaris i associacions, segons han declarat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor d'Esports, Miguel Chover.
 

 
 
 

També han aprofitat per agrair a totes les persones que van fer possible que l'etapa de la Vuelta a Sagunt fóra un èxit. A açò, afigen, es va unir la implicació directa de la ciutadania del municipi que, al costat de turistes, van omplir de colorit i entusiasme el pas dels ciclistes pels dos nuclis de la ciutat i van abarrotar la zona de la meta, la qual cosa va confirmar la gran rellevància d’este esdeveniment esportiu. “És d'elogiar el comportament modèlic de la majoria de la ciutadania, que ha sabut que valia la pena fer un esforç per projectar la imatge de la ciutat, a cost zero”, ha recordat l'alcalde. A més, destaca que la carrera va travessar tota la ciutat “des del barri de Pedres Blaves fins a la platja del Port de Sagunt, per la qual cosa tota la ciutadania va poder gaudir-la”.

 

Fernández ha considerat com a dia històric per a Sagunt dijous passat 24 d'agost, quan la 6ª etapa de la Vuelta va finalitzar en la platja del Port de Sagunt, ja que este fet “significa situar-nos més encara en el mapa dels esdeveniments dins de l'estat espanyol, ja que la Vuelta és una carrera que té transcendència internacional”.

 

L'alcalde ha destacat també que este esdeveniment ha sigut el moment ideal per rendir un homenatge a grans figures del ciclisme com René Marigil que, encara que no va viure a Sagunt, va viure des de jove en la ciutat; Federico García que va destacar en el passat més recent en este esport i sobretot en la Vuelta, i Ángel Casero, el ciclista més destacat de la comarca.

 

Per la seua banda, Chover afirma que el pas de la Vuelta per Sagunt i, concretament, ser meta d'una de les etapes, ha tingut un gran impacte sobre la nostra ciutat. “Hem demostrat ser capaços d'albergar un esdeveniment esportiu de primera magnitud i hem sabut aprofitar la presència de la Vuelta per donar a conèixer la nostra ciutat al món sencer”, afig. A més, “turísticament, l'arribada de la Vuelta a Sagunt suposa una gran promoció per a la ciutat ja que es tracta d'un esdeveniment que es retransmet a 190 països amb una repercussió immillorable”.

 

Encara que confessa que és molt complicat fer una valoració exacta de l'impacte econòmic que ha tingut este esdeveniment per al municipi, ja que compta amb variables intangibles que són difícilment quantificables, “sí podem considerar-les com a importants, puix que la pròpia organització ha valorat en prop de 500.000 euros l'impacte econòmic que deixaran les etapes 6 i 7 en la província de València, que beneficiaran, sobretot, a les ciutats d'eixida i meta, com Llíria o Sagunt”.

 

Les dades d'audiència del passat any, amb 1.5 milions d'espectadors per etapa i 364 milions d'espectadors de 190 països en total, “demostren el potencial d'este projecte esportiu i turístic global”, afirma Chover, amb quasi dues hores directes de retransmissió en televisió, ràdio i als diaris esportius i d'informació general més prestigiosos del món, sense comptar les visites a través d'internet i les xarxes socials.

 

Respecte a la despesa econòmica de l'etapa, Fernández recorda que la Diputació de València s'ha fet càrrec del cost íntegre del final d'etapa. Per la seua banda, l'Ajuntament de Sagunt, a més de l'adequació d'alguns carrers per facilitar el pas dels ciclistes, que és competència i obligació del consistori perquè són actuacions que es queden en la ciutat, com afirma el regidor, i que han suposat millorar l'estat d'alguns carrers del municipi, s'ha encarregat dels costos d'organització i logística, amb una despesa d’uns 30.000 euros. “Amb un cost mínim, hem aconseguit una gran repercussió mediàtica i econòmica que va a redundar en benefici de la nostra ciutat”, manifesta l'edil d'Esports. Per açò, Fernández ha admès que qualsevol oportunitat que tinga Sagunt amb un altre tipus d'esdeveniment com este “l'aprofitarem perquè pensem que és la millor manera d'impulsar esta ciutat en esta línia de patrimoni, turisme, cultura i esport”.

 

En dades globals i per donar una idea de l'àmplia repercussió mediàtica d'este esdeveniment, destaquen que de RTVE es desplacen junt amb l'escamot 260 professionals entre periodistes i personal tècnic. A més per part d'altres mitjans es van acreditar 264 professionals de ràdio i televisió, 277 de premsa escrita, així com 71 fotògrafs. Gràcies a açò, Chover conclou que les càmeres de televisió de fins a 190 països “han difós el potencial turístic de la comarca del Camp de Morvedre, que tanca tradició i història, i han mostrat al món els nostres paisatges, al mateix temps que la caravana de la Vuelta, amb 2.500 professionals, ha pogut descobrir la nostra riquesa gastronòmica, en omplir els restaurants de la zona de la platja”.