L'Ajuntament de Sagunt ha finalitzat els itineraris formatius del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil Saguntum 2018

Al llarg de 2018 s'han realitzat 12 Itineraris Formatius en els quals han participat 180 joves desocupats



L'Ajuntament de Sagunt ha finalitzat els 5 últims itineraris formatius de 2018 del projecte Programa Operatiu Ocupació Saguntum (POEJ Saguntum) de 2018 en els quals han participat un total de 75 joves en situació de desocupació, menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Els itineraris formatius s'han desenvolupat dins de les especialitats d'Activitats Auxiliars de Magatzem de 295 hores vinculat a l'obtenció de Certificats de Professionalitat i Caixa i Reposició en Comerç de 255 hores i han tingut una durada aproximada de 3 mesos. Durant este temps l'alumnat participant ha adquirit coneixements teòrics i pràctics en cada especialitat que s'han complementat amb pràctiques en empreses així com amb l'aprenentatge d'idiomes, igualtat entre dones i homes i noves tecnologies de la informació i la comunicació. Així mateix, en finalitzar l'acció formativa s'impartix un Mòdul d'Orientació Laboral perquè adquirisquen les tècniques adequades en cerca d'ocupació i habilitats per a afrontar amb èxit processos de selecció en empreses.

El projecte va iniciar les seues activitats formatives a principis de 2018 i ha format a 180 joves desocupats a través de la realització de 12 itineraris formatius relacionats amb els sectors de Logística i Comerç que tenen bones perspectives de creixement en el municipi.

El Projecte Programa Operatiu Ocupació Juvenil Saguntum ha sigut promogut per l'Ajuntament de Sagunt dins de la convocatòria d'Ajudes AP- POEJ del Ministeri de Política Territorial i és finançat en un 91,89% pel Fons Social Europeu i per un 8,11% pel consistori. El projecte ha tingut com a objectiu facilitar la integració sostenible dels joves desocupats menors de 30 anys en el mercat laboral a través d'accions de formació ocupacional i d'orientació laboral i prioritza la participació de joves en situació de desocupació de llarga durada i joves amb el risc d'exclusió social.

El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha volgut destacar una vegada més “la importància de la formació, la qualificació i atenció de les persones amb major risc d'exclusió social entre els quals es troba la població més jove i especialment els joves que accedixen a la seua primera ocupació o han tingut ocupacions de curta durada de manera que tinguen més oportunitats d'accés i permanència en el mercat laboral dins de sectors com la logística i comerç que tenen bones perspectives de creixement en el territori”. Així mateix, Miguel Chover ha ressaltat “l'atenció individualitzada que es realitza amb cada jove participant durant i després de finalitzar les accions formatives de manera que tinguen suport en tot moment i coneguen bé els recursos i eines de cerca d'ocupació i/ o les possibilitats de tornar a incorporar-se a la formació reglada”.