'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Amb la formació en química industrial bàsica, arranca un programa formatiu amb el qual totes dos entitats pretenen millorar les possibilitats d'inserció laboral per a la ciutadania
L'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València posen en marxa el curs "Microcredencial Universitària en Química Industrial Bàsica", un programa de formació per a tota la població i amb el qual es pretén millorar la inserció laboral. Les microcredencials són cursos especialitzats dissenyats per a cobrir necessitats de formació per a tota mena de professionals; en este cas, per a professionals que compten prèviament amb estudis de batxillerat, formació professional i/o titulats en ciències bàsiques i afins.
La microcredencial es realitzarà al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt, en horari de 10 a 12 hores del matí. El programa formatiu consta de sis crèdits ECTS i s'iniciarà el pròxim 13 de febrer. El cost de la microcredencial és de 380 euros i la inscripció, que estarà oberta fins a l'1 de febrer, es pot fer des del següent enllaç: https://acurtar.link/Qr6NTx.
Esta iniciativa, que s'afig a la formació de la Nau Gran iniciada el passat mes d'octubre, és fruit del conveni de col·laboració entre la Universitat de València i l'Ajuntament de Sagunt per al desenvolupament de programes de formació contínua enfocades al teixit industrial i patrimonial del terme municipal de Sagunt.
Per a Toni Iborra, regidor d'Indústria, Universitat, Ciència i Innovació, «l'inici d'esta formació és una gran notícia per a la ciutat i suposa aprofundir en la col·laboració iniciada amb la Universitat de València. Invertir en formació és essencial per a la competitivitat dels territoris i, en concret, esta primera microcredencial és una magnífica oportunitat per a millorar la formació de la nostra població i dotar-la de coneixements demandats per empreses industrials del nostre territori».
L'objectiu principal d'este curs de formació contínua és proporcionar als estudiants els coneixements bàsics necessaris en química industrial per a poder incorporar-se amb èxit al món laboral i exercir la seua professió de la forma més eficient. A més dels aspectes específicament químics, es proporcionaran els coneixements necessaris per a poder desenvolupar el seu treball en el sector industrial. Atés que és previsible que la vida laboral dels estudiants siga en indústries de la Comunitat Valenciana i, especialment, a la comarca del Camp de Morvedre, l'orientació de les assignatures està dirigida a les indústries amb una forta implantació actual o futura en esta zona.
Segons Ángeles Solanes Corella, Vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la Universitat de València, «el format de les microcredencials universitàries, per la seua curta duració i la possibilitat d'ajustar-se a tota mena de perfils d'estudiants, és idoni per a cobrir necessitats formatives que promoguen tant l'ocupabilitat com l'actualització de tota mena de professionals; des del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, tenim molta confiança en el potencial d'estes propostes, especialment quan es dissenyen, com en este cas, en estreta col·laboració amb les administracions que coneixen millor que ningú les necessitats d'empreses i col·lectius de la seua regió».
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal