'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Esta iniciativa compta amb conferències i taules redones sobre polítiques autonòmiques, pressupostos participatius infantils o experiències municipals en matèria d'infància i joventut
La jornada formativa 'Ciutats amigues de la infància', s'ha inaugurat hui, 17 de gener, en el Casal Jove del Port de Sagunt. L'activitat s'està desenvolupant des de les 9 i durarà fins a les 17 hores. Estes jornades estan organitzades per diversos ajuntaments de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba el de Sagunt, així com per UNICEF i Ciutats Amigues de la Infància.
En la inauguració de les jornades ha participat el regidor de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt, Roberto Rovira; la directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic de la Generalitat Valenciana, Elena Albalat; i la coordinadora d'UNICEF Comunitat Valenciana, Marlene Perkins. També cal esmentar l'assistència d'altres regidors de la Corporació Municipal.
El regidor Roberto Rovira ha manifestat que estes jornades són una mostra més de la importància que tenen per a l'Ajuntament de Sagunt les polítiques d'infància i joventut, així com els drets dels xiquets, les xiquetes i els adolescents. «En els últims 15 o 20 anys s'han implementat polítiques de joventut que abans semblaven impossibles. A Sagunt es fa un treball enorme de participació ciutadana amb persones menors d'edat», ha explicat l'edil de Joventut i Infància. Roberto Rovira ha acabat el seu discurs agraint el treball del seu departament: «És encomiable la labor dels tècnics que ens ajuden i ens fan tocar de peus a terra als que estem en política».
La directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic ha declarat que la normativa autonòmica de la Comunitat Valenciana posa de manifest els drets de la infància i l'adolescència que ja han sigut reconeguts internacionalment: «Però també emfatitza en unes idees que per a nosaltres són molt importants com que els xiquets i les xiquetes, a més de ser el present, són el nostre futur, són ciutadania activa i de ple dret». Elena Albalat ha destacat l'existència a Sagunt ja des de fa temps d'un Consell Local d'Infància que dona veu als xiquets i les xiquetes del municipi: «També teniu l'orgull de posseir el segell de Ciutat Amiga de la Infància d'UNICEF».
Per la seua banda, la coordinadora d'UNICEF Comunitat Valenciana, Marlene Perkins, ha expressat el seu agraïment a l'Ajuntament de Sagunt per l'esforç d'acollir esta jornada, així com als ponents que participaran en les conferències i taules redones.
Els temes que es debaten durant el transcurs d'esta jornada tracten de les polítiques autonòmiques d'infància i el suport a l'àmbit local en esta matèria, així com els pressupostos participatius infantils i les experiències municipals sobre el dret al joc, l'ús de l'espai públic o l'urbanisme amb enfocament d'infància.
Després de l'acte d'obertura de les jornades 'Ciutats amigues de la infància', s'han desenvolupat dos conferències impartides pel cap de servei de Promoció de Drets de la Infància i l'Adolescència de la Direcció General de Família, Infància, Adolescència i Repte Demogràfic, Fernando Monfort; i per la consultora de Knowledge Sharing Network S.L. (KSNET), Cristina Blanco; així com una taula redona en la qual han participat les següents persones: el tècnic de Prevenció de la Violència d'UNICEF Espanya, Xavier Sempere; la cap de Negociat de Família i Infància de l'Ajt. de Castelló de la Plana, Luisa Ortega; l'educadora social del departament de Serveis Socials i Atenció Primària Bàsica de l'Ajt. d'Alcoi, María Rosario Sánchez; i la psicòloga de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajt. d'Alzira, Aida Cabrera.
A les 12.45 hores s'ha celebrat una altra taula redona sobre l'informe 'Pressupostos participatius amb xiquets, xiquetes i adolescents' en la qual han intervingut María Ángeles Abellán i Gonzalo Pardo, autors d'este document; així com el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajt. d'Alcoi, Manuel Segura; la coordinadora d'Infància de l'Ajt. de la Pobla de Farnals, Maika Gil; la tècnica d'Infància, Joventut i Participació Ciutadana de l'Ajt. de Bellreguard, Gemma Pellicer; la seua homòloga en l'Ajt. de Quart de Poblet, Juana López Ruiz; i la tècnica de Participació Ciutadana en l'Ajt. d'Alcoi.
Després d'una pausa per a menjar, estes jornades continuaran amb una altra taula redona sobre les experiències municipals sobre el dret al joc, l'ús de l'espai públic i l'urbanisme amb enfocament d'infància. En esta ocasió els participants seran el regidor de Planificació Urbana, Territori i Paisatge, Cicle Hídric, Cultura, Educació i Infància de l'Ajt. de Poble Nou de Bentatxell; la regidora de Territori, Qualitat Urbana i Transició Ecològica de l'Ajt. de Dénia; el director de l'Àrea d'Esports, Cultura, Educació i Joventut de l'Ajt. d'Almussafes; i la responsable de Polítiques Locals d'Infància d'UNICEF Comunitat Valenciana, Elena Filella.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal