L'Ajuntament de Sagunt ha iniciat esta setmana els cinc últims itineraris formatius del projecte Programa Operatiu Ocupació Saguntum (POEJ Saguntum) dirigits a 75 jóvens en situació de desocupació menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
Els itineraris formatius s'emmarquen en les especialitats d'Activitats Auxiliars de Magatzem, de 285 hores vinculat a l'obtenció de Certificat de Professionalitat, i Caixa i Reposició en Comerç, de 245 hores, i tindran una durada aproximada de 3 mesos. Durant este temps, l'alumnat participant adquirix coneixements teòric–pràctics específics de cada especialitat que complementen amb pràctiques en empreses, així com amb aprenentatge d'idiomes, igualtat entre dones i homes i noves tecnologies de la informació i la comunicació. Així mateix, en finalitzar l'acció formativa s'impartix un Mòdul d'Orientació Laboral perquè adquirisquen les tècniques en cerca d'ocupació i habilitats per a afrontar amb èxit processos de selecció en empreses.
El Projecte Programa Operativa Ocupació Juvenil Saguntum, promogut per l'Ajuntament de Sagunt, és finançat en un 91,89% pel Fondo Social Europeu i per un 8,11% pel consistori, i té l'objectiu de facilitar la integració sostenible dels joves aturats menors de 30 anys en el mercat laboral a través d'accions de formació ocupacional i d'orientació laboral, i prioritza la participació de joves en situació de desocupació de llarga durada i joves amb el risc d'exclusió social.
El projecte va iniciar les seues activitats formatives a principis de 2018, amb l'objectiu de formar a 180 joves a través de la realització de 12 itineraris formatius, dels quals ja han finalitzat 5 cursos i estan desenvolupant-se actualment altres 7 accions formatives.
El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha volgut destacar que “s'ha mostrat molt interés a participar en estes accions formatives i s'han obtingut a curt termini molt bons resultats quant a contractacions dels qui van finalitzar els cinc primers itineraris formatius durant el primer semestre i, a més, s'ha aconseguit millorar la seua motivació cap a la formació i hi ha part de l'alumnat que ha volgut tornar al sistema educatiu per a seguir la seua formació reglada, compaginant-se a més amb un treball a temps parcial”.
Així mateix, Miguel Chover ha volgut ressaltar “la satisfacció addicional que suposa l'alta participació de xiques en l'especialitat d'Activitats Auxiliars de Magatzem, donada la seua consideració d'activitat altament masculinitzada; amb esta formació s'aprofundix en la ruptura d'este tipus de prejudicis socials”, així com “l'atenció integral que es proporciona a tota la joventut participant: es fa un seguiment individualitzat durant i després de finalitzar les accions formatives de manera que coneguen ben els passos a donar en el seu procés personal de cerca d'ocupació i millora d'habilitats i competències laborals. En suma, millorar la seua preparació i qualificació per a participar de manera activa en el món del treball”.