L'Ajuntament de Sagunt inverteix més de 140.000 € en les obres de l'Avinguda del País Valencià dins de l'II Pla de Ocupació

L'Alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, i regidors de la Corporació han visitat el resultat d'aquestes obres que han tingut com a objectiu realitzar actuacions de millora urbana mitjançant programes de ocupació

L'Ajuntament de Sagunt ha realitzat actuacions de millora i finalització del passeig arqueològic existent en l'Avinguda País Valencià, amb la finalitat de crear zones verdes i de descans a més d'impedir l'estacionament de vehicles en la zona. Les obres s'han realitzat amb fons de l'II Pla d'Ocupació municipal. En total l'ajuntament ha invertit 144.179 euros en aquestes millores incloses en el programa de Manteniment d'aquest pla.

L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa; la regidora delegada de Patrimoni i Contractació, Laura Casans; el regidor delegat de Manteniment, José Luis Martí; i les edils del Grup Municipal Socialista, Natalia Antonino, i Nuria Hernández, han visitat avui el resultat d'aquestes obres.

L'alcalde, Sergio Muniesa, ha declarat que “la finalitat d'aquestes obres és millorar un passeig arqueològic important com és el situat en l'Avinguda País Valencià amb la finalitat de crear una zona verda i per a aconseguir un passeig integrat en l'entorn urbanístic i arqueològic de la zona. Al mateix temps, igual que en la resta d'obres de l'II Pla d'Ocupació, hem donat treball directament a veïns de la nostra ciutat”.
 

Concretament, l'ajuntament ha completat aquest passeig amb nous jardins, àrees de passeig i de descans amb la plantació de diferents espècies arbòries. A més en els miradors envidrats, que es van instal·lar perquè els jaciments d'origen romà es pogueren observar, està previst col·locar sobre ells unes pèrgoles per a poder contemplar-los millor durant tot el dia i protegir de la brutícia l'àrea envidrada.
 

Per a l'execució d'aquesta obra s'han contractat 11 persones: un encarregat, cinc oficials de primera i cinc peons. cal destacar que per cada tres obres del Pla Mixt d'Ocupació, es contracta un encarregat general i un tècnic. El cost de la mà d'obra és de 86.273 euros i el del material de 57.906 euros.

Aquesta actuació és una de les 19 actuacions de manteniment que contempla l'II Pla d'Ocupació de l'Ajuntament de Sagunt i que compten amb un pressupost d'aproximadament 2.700.000 euros i que estan donant ocupació a 219 persones que es trobaven en situació de desocupació.
 

L'II Pla Mixt d'Ocupació de l'Ajuntament de Sagunt compta amb una partida pressupostària de 6.690.000 euros, que va ser aprovat en el Ple amb els vots a favor del Partit Popular, el Partit Socialista i Iniciativa Porteña. Dels quals 1.400.000 euros estan destinats al Programa Reactiva.

Juntament amb el Pla d'Ocupació duta a terme en l'exercici anterior, la inversió municipal sumarà més de 12.000.000 euros, per a l'aposta per la creació d'ocupació una vegada executades totes les actuacions.