'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Esta inversió, que es realitza en el marc de la EDUSI Join Sagunt, compta amb un finançament del 50% a càrrec del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Manteniment i Contractació, Javier Raro, han visitat les obres que s'han dut a terme en l'edifici administratiu de Camí Real per a comprovar l'estat d'execució de l'obra, que, amb un pressupost pròxim al milió d'euros, ha suposat la reforma de la instal·lació elèctrica i dels sistemes de climatització i ventilació per a millorar l'eficiència energètica de l'edifici.
Esta inversió, que s'ha realitzat en el marc de la EDUSI Join Sagunt, compta amb un finançament del 50% a càrrec del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya (POPE) de període de programació 2014-2020.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha expressat: «És fonamental que les administracions donem exemple i, amb esta intervenció, donem lloc a una instal·lació elèctrica i de climatització molt més eficient energèticament, fet que suposarà, d’una banda, una reducció considerable d’emissions a l’atmosfera i, d’altra, un estalvi econòmic important». A més, l'alcalde ha afirmat: «L’actuació implica la modernització de l’edifici municipal ubicat a Camí Reial, de manera que comptarem amb unes oficines més sostenibles i millor climatitzades».
En este edifici, on es presten diversos serveis administratius a la ciutadania i d'atenció al públic, s'ha realitzat, entre altres, la substitució de l'obsolet sistema de climatització que estava basat en gasos d'efecte d'hivernacle per un nou sistema per aerotèrmia, molt més eficient i no contaminant. L'aerotèrmia és una tecnologia que extrau la major part de la seua energia de l'aire (al voltant d'un 75%) i que no contamina. S'utilitza per a proporcionar climatització a l'estiu, calefacció a l'hivern i aigua calenta sanitària tot l'any.
El regidor de Manteniment i Contractació, Javier Raro, ha assenyalat: «Eixes obres que tenen com a objectiu la millora de l'eficiència energètica de l'edifici han consistit en un canvi de la climatització, en un canvi de la il·luminació i altres millores», ha explicat el regidor. Així mateix, indica que esta acció està «en la línia que l'Ajuntament té de lluitar contra el canvi climàtic» i ha afegit: «Així aconseguim que al complet l'edifici tinga un consum un 50% menor del qual tenia abans de la intervenció».
Esta renovació té com a objectiu aconseguir una major eficiència energètica mitjançant la instal·lació d'un sistema molt més sostenible i econòmic. Amb això, no sols s'han modernitzat estes instal·lacions, sinó que també es disminuïx la contaminació acústica (la tecnologia utilitzada és de les més silencioses del seu gènere) i aconseguir un estalvi econòmic i energètic d'entre un 25 a un 35% respecte a un sistema de climatització centralitzat. Així doncs, este nou sistema té la consideració d'energia renovable i permetrà millorar la classificació energètica de l'edifici.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal