L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha oferit, a l'alcalde de València, Joan Ribó, l'oportunitat que l'àrea metropolitana de València aprofite els recursos de la desaladora situada a Sagunt. Durant la reunió que han mantingut aquest matí en l'Ajuntament de València, Fernández també li ha proposat traslladar la locomotora de AHV, que es troba en els Jardins de Vivers de València, al Port de Sagunt. Finalment han tractat assumptes referents a l'Autoritat Portuària de València.
Sagunt i València tenen interessos comuns un dels quals és el subministrament d'aigua. Les fonts de subministrament d'aigua de València i Sagunt són les mateixes i la diferència és que Sagunt en aquests moments disposa d'una desaladora, que es va construir en un moment en el qual es necessitaven més recursos hídrics. Les previsions de consum d'aigua l'època eren molt elevades en funció de la planificació dels polígons industrials. De manera que, el ministeri de Medi Ambient, a través d’Aquamed i el programa “Aqua”, juntament amb l'Ajuntament de Sagunt, van decidir la construcció d'una desaladora que hui és una realitat que pot començar a funcionar en qualsevol moment. Actualment, la desaladora no té la demanda suficient perquè puga ser viable econòmicament. De fet el conveni que van signar l'ajuntament i el ministeri suposa unes despeses que el consistori no pot assumir. Tal com afirma l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández: “Els clients que anaven a consumir esta aigua actualment no existeixen. Açò implicaria que l'ajuntament hauria d'assumir tots els costos de la planta, tant els de la seua construcció com els de el seu manteniment. Un fet que ha generat polèmica perquè si ara la planta es posara en manteniment a partir del primer dia hauríem de pagar l'amortització de la construcció de la planta i del manteniment. Un recurs caríssim i inassumible”.
Després de converses de l'alcalde de Sagunt amb el ministeri i Aquamed, Quico Fernández, ha explicat que “la postura del conveni sembla que és més flexible per part del ministeri i estarien disposats a no aplicar el conveni estrictament, però, nosaltres pensem, i crec que és una postura unànime entre tots els grups polítics, que la millor solució passa per integrar la planta en una xarxa més gran de consumidors. Per açò hui hem plantejat aquesta qüestió a Joan Ribó ja que volem que la planta desaladora situada a Sagunt s'incorpore també a tota l'àrea metropolitana de València”. L'alcalde de Sagunt veu aquesta opció com la millor solució perquè “d'una banda l'àrea metropolitana de València tindria garantida l'aigua davant una sequera important i d'altra banda, entre tots compartiríem els costos”. Quico Fernández ha expressat que Joan Ribó ha contemplat aquesta opció de manera positiva, de manera que la setmana que ve plantejaran aquesta qüestió als gestors de l'aigua de València.
Una altra de les qüestions que Fernández ha tractat durant la reunió amb Ribó és el trasllat de la locomotora d’AHV, que es troba situada en els Jardins de Vivers de València, al Port de Sagunt. Tal com ha afirmat Quico Fernández: “Ribó té tota la predisposició, de manera que li anem a remetre una sol·licitud formal en la qual demanarem la cessió d'aquest patrimoni de la nostra ciutat. A més hem parlat amb Arcelor i estan estudiant la possibilitat de fer-se càrrec de la restauració de la locomotora”.
Finalment, tots dos alcaldes també ha parlat sobre l'Autoritat Portuària de València. El port de Sagunt està integrat dins de la APV i tant Quico Fernández com Joan Ribó en són membres. Davant aquesta situació, l'alcalde de Sagunt ha reivindicat tot un seguit de infraestructures necessàries per a tots dos ports: “especialment la connexió ferroviària i la manera de desenvolupar-se conjuntament. Tots dos tenen problemes i crec que poden col·laborar units per a trobar solucions”.