L’Ajuntament de Sagunt oferix una variada agenda cultural per al primer trimestre de 2025

Un total de 40 activitats culturals ompliran Sagunt de teatre, música, art i literatura gràcies a l’oferta municipal

L’Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria de Cultura, ha dissenyat una programació cultural rica i variada per al primer trimestre de 2025, que busca satisfer tots els gustos i sensibilitats, amb propostes que van des de l’art plàstic fins a la música, el teatre, la literatura i la dansa.

“Volem seguir en esta línia que ja ens vam marcar l'any passat d'oferir varietat i qualitat, al mateix temps que donem espai al talent local, a xicotetes companyies de teatre, a professionals de la música i de totes les arts”, ha manifestat la regidora de Cultura, Ana María Quesada. “És immens el patrimoni cultural humà que tenim en el municipi i confiem que agrade i es gaudisca amb cada activitat”, ha agregat.

El trimestre comença amb força durant la primera setmana de gener amb tres grans exposicions. D’una banda, es podrà visitar la mostra solidària Ojos de guerra, un homenatge a la resistència i la pau davant la guerra a Ucraïna. També destaca l’exposició de l’artista Mavi Mezquita, amb les seues potents obres abstractes, i una selecció de reproduccions de peces mestres del Museu del Prado, que acostaran la grandesa del patrimoni artístic nacional al Port de Sagunt.

El mes de gener continua amb dos cites imprescindibles: l’obra teatral Claveles, protagonitzada per la reconeguda actriu Silvia Marsó, i l’espectacle musical Spanish Brass 35, celebrant la trajectòria d’este prestigiós grup internacional. A més, s’inicia l’Any Joaquín Rodrigo amb un documental de Larry Weinstein i un concert de Rubén Parejo, organitzat per l’Asociación Cultural Nautilus.

Este mes també inclou iniciatives vinculades al patrimoni històric i la literatura. En col·laboració amb el Centre Arqueològic Saguntí, i dins de la candidatura de la ciutat com a Patrimoni de la Humanitat, s’organitza un cicle de conferències sobre història local. Així mateix, es reestrena Las cartas de Ulpiano, de la Companyia Hongaresa de Teatre, amb motiu dels seus 30 anys de trajectòria. Altres activitats inclouen la campanya de teatre escolar amb l’obra Dolphin i la mar de plàstic, i el cicle Diàleg de Llibres, amb la participació d’autors de renom com Javier Alandes i José María Ramírez.

Febrer arriba amb espectacles de gran qualitat. La companyia basca Kukai Dantza presentarà l’impactant espectacle Txalaparta, mentre que la ciutat retrà homenatge a dos figures molt volgudes amb exposicions del jove artista avantguardista Álex Durá i el Pare Jaime, mític rector del Port de Sagunt. La música tindrà un lloc destacat amb un concert en honor a Joaquín Rodrigo, interpretat pel violinista Miguel Colom i el pianista Graham Jackson, així com un homenatge musical a les dones per Pep Gimeno Botifarra.

L’agenda teatral de febrer comptarà amb grans noms, com l’actor Alberto Sanjuan i el seu grup La Banda, que portaran a escena l’espectacle polèmic Grita Macho, i la comèdia hilarant Polar, amb Cristina Gallego i Secun de la Rosa. També hi haurà teatre escolar amb Abrakadabrante, de la companyia La Niñacristal. En el cicle Diàleg de Llibres, Pablo Simón presentarà el seu llibre Entender la política, i el mes conclourà amb la reivindicativa obra teatral Señora Einstein, centrada en temàtiques feministes.

El març comença amb l’òpera Don Pasquale, dirigida pel músic Sergi Rajadell. Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, es presentarà l’exposició ¿Qué llevabas puesto?, que reflexiona sobre la culpabilització de les víctimes d’abusos, i l’obra teatral Abismadas, de la Companyia Hongaresa de Teatre. L’aspecte més festiu del mes vindrà de la mà del grup revelació Las Poderío amb l’espectacle Aletheia. El trimestre conclourà amb dos grans produccions: Maleïdes dames, d’Arden Producciones, i el vibrant espectacle musical La alegría de la Zarzuela, de la Compañía Lírica Ibérica.

Consulta la programació completa ací.