L'Ajuntament de Sagunt participa en les trobades del poble gitano

El delegat de Policia Local, Enric Ariño, va assistir a esta trobada de formació i conscienciació dirigida al poble gitano
 
L'Ajuntament de Sagunt participa en les trobades del poble gitano. Es tracta d'un acte de formació i conscienciació dirigit a la comunitat gitana organitzat per la Conselleria de Justícia, l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE) i la Federació Autonòmica d’Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), al qual va ser convidat l'ajuntament.
 
El Centre Social de Baladre va acollir ahir, dimarts 7 de novembre, a les 17.00 hores, una jornada de diàleg amb el poble gitano, sota el lema ‘Coneix els teus drets’, inscrita en el programa ‘És de justícia conéixer els meus drets’. L'objectiu principal és donar a conéixer i sensibilitzar sobre l'exercici i gaudi dels drets, difondre els mitjans i garanties existents davant un supòsit de delicte d'odi, posar en contacte els ciutadans amb responsables d'institucions i de l'Administració per a afavorir la inclusió.
 
El regidor de Policia Local, Enric Ariño assenyala que “la idea bàsica d’esta trobada és que davant possibles o teòriques discriminacions que es puguen fer a este col·lectiu, que sàpien quins són els seus drets. A més, en este cas es parlava de les forces de seguretat, de les quals no hi havia cap queixa de Sagunt ni tampoc del col·lectiu, es parlava d'un nivell molt teòric de tot Espanya com a referent”.
 


Ariño afig que les forces de seguretat “no tenen per què maltractar-los, si és que alguna vegada s'ha donat el cas. Ells estan pròxims a este col·lectiu, però també cal intentar que vegen l'administració general com més pròxima, ja que està al servei dels ciutadans i tots poden ser atesos, ja siga per Serveis Socials o per qualsevol departament de l'Ajuntament. La casuística del poble gitano, amb les seues connotacions culturals, sempre és com que han viscut un poc al marge de la societat. El que s'intenta en estes xarrades de conscienciació és aconseguir eixa proximitat, que la vegen com una cosa seua i de qualsevol ciutadà, i que si hi ha un problema que vagen a solucionar-lo a l'administració corresponent”.
 
En esta trobada va participar el delegat de Policia Local de l'Ajuntament de Sagunt, Enric Ariño; el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia de la Generalitat Valenciana, José García Añón; un policia especialitzat en assumptes de mediació i col·laboració amb el poble gitano, David Garfella; un tècnic de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València, Andrés Gascón; l'inspector de la policia Local de Sagunt, Antonio Pacheco; el vicepresident de FAGA i responsable de la província de València, Francisco Santiago; i el representant de FAGA de la Comunitat Valenciana i Múrcia, Jesús Ramírez.