L'Ajuntament de Sagunt posarà en marxa un programa per a la qualificació professional de la població més jove

A partir de setembre es durà a terme a Sagunt el curs ‘Activitats auxiliars de comerç’ per a l'alumnat que haja abandonat l'ensenyament reglat
Imagen 1
La Junta de Govern de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat acceptar la subvenció de 39.744 euros concedida per la conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la realització del curs ‘Activitats auxiliars de comerç’ dins dels Programes de Formació i Qualificació Bàsica. Un curs destinat a persones que hagen abandonat l'ensenyament reglat sense haver aconseguit els objectius previstos en l'Educació Secundària Obligatòria o que presenten necessitats educatives especials. Estos programes s'adapten a les circumstàncies personals de l'alumnat i possibiliten la inserció sociolaboral.

En el seu interés per millorar la qualificació professional de les persones, l'Ajuntament de Sagunt, a través del departament de Promoció Econòmica, posarà en marxa esta activitat formativa que s'ajusta al calendari escolar (de setembre a juny). Les persones interessades, que han de tindre entre 16 i 21 anys i no haver completat l'ESO, poden formalitzar la preinscripció del 10 al 16 de juliol en les oficines de Promoció Econòmica. En paraules de Miguel Chover, regidor de Promoció Econòmica, esta iniciativa “té un doble vessant: d'una banda, volem dotar les persones d'una formació molt demandada en estos moments i amb bones perspectives d'inserció laboral, però, d'altra banda, s'ha demostrat que este tipus de curs també facilita la reinserció educativa de persones i els ajuda a acabar la seua formació bàsica”.

Per a enguany, l'especialitat triada versa sobre les activitats auxiliars de reposició i condicionament en el punt de venda i repartiment de proximitat. Les eixides professionals d'esta formació se centren en: auxiliar de dependent de comerç, reposador i preparador de comandes. Les persones que participen d'este curs, a més de rebre una formació bàsica (matemàtiques, llenguatge, ciències de la terra…) que complemente la seua educación, també rebran mòduls concrets de l'activitat. Així, entre els ensenyaments que s'inclouen en este curs estan els de tècniques de marxandatge, atenció al client, preparació de comandes i venda de productes. Finalment, i com a complement a tota esta formació teòrica, les persones realitzaran una formació en centres de treball com a pràctica real de totes les competències adquirides.

En estos moments, on la formació i inserció laboral de la població més jove és tan important, en Promoció Econòmica hem posat el focus d'atenció en ella ajustant-la a la demanda laboral que hem constatat amb les empreses del municipi. Volem que el creixement econòmic que es percep en estos moments tinga el major abast possible i supose un autèntic desenvolupament socioeconòmic per a totes les persones. Per tant no solament anem a seguir treballant amb les persones més jóvens, sinó que buscarem les fórmules més adequades per a millorar les condicions laborals i formatives de la ciutadania”, ha conclòs Miguel Chover.