La tradició del Dijous de berenar torna a Sagunt amb les populars pataquetes
Des del 23 de gener, Sagunt reviu una tradició centenària amb l'oferta de pataquetes en bars i forns
La jornada tindrà lloc el 4 de juliol a l'Auditori Joaquín Rodrigo de 9.15 a 14.30 hores i al CEIP Ausiàs March de 16.30 a 18.30 hores
El regidor d'Educació, Raúl Palmero, ha presentat este matí al saló de plens de l'Ajuntament COEDUCA, la fira coeducativa per a la participació en el programa COEDUCACENTRES, que tindrà lloc el 4 de juliol a l'Auditori Joaquín Rodrigo de 9.15 a 14.30 hores i al CEIP Ausiàs March de 16.30 a 18.30. La inscripció es pot realitzar fins a este diumenge, 23 de juny i l'enllaç per a realitzar-la és: https://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=12044874.
A la roda de premsa han assistit el regidor d'Educació, Raúl Palmero; la directora del CEFIRE, Montserrat Brisach; i el coordinador del programa Coeducacentres, Rubén Mateo Pérez.
El regidor d'Educació, Raúl Palmero, ha explicat: «Estar hui ací per a mi és un gran honor, perquè Sagunt és una ciutat referent en l'educació i més concretament en la coeducació, una cosa que des de l'Ajuntament de Sagunt conjuntament amb el CEFIRE i la Conselleria ens creiem fermament i la seua aposta és decidida». Així mateix, el regidor ha explicat que per a ell, Sagunt com a Ciutat Educadora i el departament d'Educació sempre estan «a l'avantguarda de les iniciatives educatives que fomenten el progrés» de la ciutadania.
De la mateixa manera, ha indicat sobre COEDUCA: «Espere que siga una jornada bonica, una jornada on tots puguem aprendre molt, gaudir d'una vetlada envoltats de persones, professors i docents de tota la Comunitat Valenciana».
El coordinador del programa Coeducacentres, Rubén Mateo Pérez, ha explicat que COEDUCA és un programa formatiu en el qual participa tota la comunitat educativa en la qual la intenció és fomentar l'escola coeducativa, que és aquella que detecta el sexisme que hi ha en la societat i intenta transformar des de les estructures educatives tot allò que es referix a la desigualtat.
Així mateix, la directora del CEFIRE, Montserrat Brisach, ha indicat que esta fira representa «una oportunitat excepcional» per a compartir coneixements, establir xarxes de comunicació i enriquir la pràctica educativa des del model coeducatiu, reunint més de 250 persones de tota la Comunitat Valenciana.
El programa de la jornada comença a l'Auditori Joaquín Rodrigo amb la recollida de signatures i la presentació de la jornada per part de les autoritats del municipi i del CEFIRE Sagunt. A continuació, tindrà lloc la xarrada La visibilidad de la coeducación en el Proyecto Educativo del centro, a càrrec de Sofia Moltó Llorca i Rubén Mateo Pérez, pertanyents a la xarxa CEFIRE, i la xarrada Estrategias para el Proyecto Coeducativo del Centro de la mà d'Imma Grimaltos Amat, Yolanda Corresa Murciano i Xelo Vidal Garcia, de la xarxa CEFIRE.
Després del descans, Yohara Quílz Playan, membre d’EDUCAP, impartirà la conferència Proyecto EDUCAP: Combatir el abuso sexual contra la infancia desde los centros educativos. La docent María G.P. durà a terme la ponència Violencia de género en secundaria.
Isabel Gallardo Sánchez i Itziar Prats Fernández, del moviment ‘El latido de las mariposas’, i Inmaculada Salas Torres, directora del CEIP La Murteta (Ador) mostraran la campanya COEDUCA. Con un minuto no es suficiente. Per a finalitzar el matí s'entregarà el premi COEDUCACENTROS.
En la sessió de la vesprada, que tindrà lloc al CEIP Ausiàs March, es realitzarà la fira coeducativa de participants.
Des del 23 de gener, Sagunt reviu una tradició centenària amb l'oferta de pataquetes en bars i forns
Este equip de voluntaris i voluntàries manté una mitjana aproximada de 16 intervencions setmanals en la zona
La ciutat mostrarà la seua oferta turística en la fira amb presentacions sobre la reconversió del seu patrimoni industrial, el Camí de Santiago i la seua variada gastronomia