'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Literatura, concerts, exposicions, conferències i representacions teatrals. Un total de 36 espectacles entre els quals destaquen els concerts del cicle Sagunt in Excelcis o del Piano de Begoña, i el cicle de conferències La Guerra del Francés
La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat la programació cultural per al pròxim hivern. Els aficionats i les aficionades a la cultura podran gaudir d'una àmplia i variada programació en la qual hi haurà xarrades amb escriptors i escriptores, conferències sobre La Guerra del Francés, teatre, música i exposicions d'art. A la presentació han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Cultura, Ana María Quesada, així com artistes i representants d'entitats que participen en la programació: la pintora Carmen Esteve, el dramaturg Marcos Sproston, la presidenta de la Unió Musical Portenya, Asunción Edo, i un membre de la Junta Directiva de la Societat Musical Lira Saguntina, Francesc Caballer.
L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que esta programació s'ha dissenyat de manera «transversal» i comporta molta faena per part del departament de Cultura: «Intentant buscar tots eixos agents i actors que treballen perquè el nostre municipi siga un referent cultural». Darío Moreno també ha declarat que des d'una «mirada oberta i generosa» posen damunt de la taula un ventall d'activitats que considera de «primer nivell i d'alt interés» per a la ciutadania. Finalment, l'alcalde ha ressaltat l'aposta per l'art local: «Intentem destacar el talent local i donar visibilitat als nostres artistes perquè també puguen anar a altres llocs amb una experiència i trajectòria pròpia».
Torna el Cicle de Diàleg de Llibres, organitzat pel departament de Cultura i el departament d'Arxiu i Biblioteques. En este cas, Vicent Penya, Paco Inclán, Eric Rogal, Bibiana Collado i Alberto Rey parlaran sobre la seua trajectòria literària.
Les conferències del cicle La Guerra del Francés, estan organitzades pel departament de Cultura i el Centre Arqueològic Saguntí. Juan Antonio Millón, Fernando Martínez Laínez, José Luis Arcón Domínguez, Manuel Civera i Francisco Herraiz ens acostaran a este important període de la història.
La regidora de Cultura, Ana María Quesada ha agraït al departament de Cultura el treball que realitzen, i ha comentat que tota la programació «tindrà un cost aproximat de l'Ajuntament d'al voltant de 71.000 euros, dels quals rebrem des del Ministeri la subvenció de 9.000 euros en este trimestre, i de l'Institut Valencià de Cultura 12.000». A més, ha destacat que «col·laborem amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, en la difusió de grans escriptors valencians i valencianes contemporanis, i amb la Fundació Educativa Santo Domingo en el desenvolupament cultural dels joves aprofitant les nostres sales alternatives». D'altra banda, la regidora ha volgut recordar que demà, 22 de desembre, comença la programació cultural de Nadal amb el concert Simbomba Flamenca, de La Mar Flamenca, en el Casal Jove de Port de Sagunt a les 17:30h, i ha ressaltat que l'entrada a l'espectacle és gratuïta
Quant a la programació teatral, Cultura ha programat la representació de huit obres, entre les quals destaca una de dansa contemporània, Macarron power de Sol Picó; La professora, de Seqüència 3; El món està trencat, però és pot caminar, de Albena Teatre, en la qual té un paper destacat l'actriu saguntina Carla Pascual. També podrem gaudir de Vive Molière d'Ai Teatre, La vídua valenciana de Bullanga Teatre, Grosses de Beneïda Innocència, Trash de Yllana i Escenes de la vida contemporània amb les seues bestioles de La Galguera
La programació musical compta amb onze concerts de diferents gèneres. Entre ells, continua el Cicle Piano de Begoña amb els recitals de La música de Berlanga de Pablo García Berlanga o Recital de violí i piano d'Alejandro Almarcha i Carlos Cortina.
Podrem veure altres concerts com Ubuntu d'Amores Grup de Percussió, El duo de l’Africana de Sul Produccions o el concert de Gospel, Black Light Gospel Chor de Rebeca Rods i Black Light Gospel Chor.
Com en anys anteriors, torna el cicle de música sacra Sagunt in Excelcis amb cinc concerts: Música in Pacem, del Cor de Cambra Cantollano; Mystica Femina, de Jota Martinez i Carmen Botella; Rèquiem i obres corals de John Rutter, del Cor Almudafer; Tomás Luis de Victoria i compositors del segle XVI de Ensemble Fontegara i Recopilació de Música Sacra a Sagunt in Excelsis de la Lira Saguntina. A més, també hi haurà un concert de la Unió Musical Portenya.
Finalment, es podrà visitar huit exposicions d'art i altres temàtiques. Entre elles, Projecte del color a Sagunt de Carmen Esteve, Llibertat del Grup Fotogràfic Arse, 30 Mirades d'Ateneu El Port, Ens volem vives de Forjant Art, Nosaltres d'Elisabeth Rodrigo, Tres fotògrafs, tres mirades de Pedro Díaz, Javier Martorell i Manuel Ortell, Cada clic una història de la Fundació educativa Santo Domingo i Escriptors valencians de l’exili de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal