L'Ajuntament de Sagunt programa la 12º Setmana Cultural de les persones majors “Els majors també expliquen”

Les activitats tindran lloc del 4 al 8 de maig i s'han preparat al costat del Consell Municipal de les Persones Majors de Sagunt i amb la col·laboració d'unes altres entitats
Imagen 1Imagen 2
L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Sagunt programa la 12ª Setmana Cultural de les persones majors “Els majors també compten”, que tindrà lloc del 4 al 8 de maig. Les múltiples activitats d'aquesta edició s'han preparat al costat del Consell Municipal de les Persones Majors de Sagunt i amb la col·laboració d'altres entitats.
 
L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, ha explicat que: “Una de les prioritats de l'Equip de Govern ha sigut sempre organitzar activitats per a les persones majors i la programació d'aquesta Setmana Cultural destaca per la seua qualitat i varietat, per la qual cosa és una oportunitat excel·lent perquè gaudiu de l'ampli ventall d'activitats d'oci que hem preparat. Ara que disposeu d'un major temps lliure, teniu una molt bona oportunitat per a gaudir d'aquests actes”.
 
La regidora delegada del Major, Davinia Bono, ha destacat que “des de l'Ajuntament de Sagunt, creiem que us ho mereixeu tot després de tota una vida treballant, són uns dies per a homenatjar a totes les persones majors”. Bono ha volgut agrair també “a totes les associacions que heu treballat no solament durant aquest any sinó durant els últims 8 anys, perquè ha sigut un plaer conèixer-vos, m'heu obert el cor i us considere ja com si anàreu els meus avis”.
 
Els actes començaran el 4 de maig amb la presentació de la Setmana Cultural dels Majors a càrrec de la delegada Davinia Bono, en el Teatre Begoña de Port de Sagunt. Posteriorment, tindrà lloc el VII Certamen de Rondalles Ciutat de Sagunt. Per als dimarts 5 de maig i el dijous 7 de maig, s'ha programat una visita cultural a Montroi. Per als quals no puguen acudir a aquesta activitat, també s'ha programat un taller de cuina creativa en el Centre Cívic. A la vesprada, a partir de les 18 hores, l'advocada Lorena Sanz Aleixandre oferirà una xarrada sobre el Dret Bancari dirigit a consumidors en la Sala Multiusos B del Centre Cívic.
 
El dimecres, 6 de maig, hi haurà una marxa esportiva per a majors pel delta del riu. A més, per a aqueix mateix dia s'ha preparat una xarra-degustació del programa “Menjar a casa”, en la cafeteria del Centre Cívic (Antic Sanatori), a càrrec de SERUNIÓ. A la vesprada, es projectarà la pel·lícula “8 apellidos vascos” en el Saló d'Actes de la Casa Capellà Pallarés, a partir de les 18 hores.
 
Finalment, el divendres, 8 de maig, el Centre Social Camí Reial 69 acollirà la final dels concursos de jocs de taula. A més, en el Centre Cívic de Port de Sagunt hi haurà un concurs de petanca, un certamen en el qual col·laboren la UDP de Port de Sagunt i la Penya Petanca Sanatori. A les 20.30 hores, en la glorieta de Sagunt se celebrarà el tradicional sopar, el lliurament de premis dels concursos, l'homenatge als majors centenaris i un ball amb orquestra. 
 
Les línies regulars d'autobús de AVSA entre els dos nuclis seran gratuïtes per als majors que assistisquen a les diferents activitats programades per a la Setmana del Major, per al que hauran d'arreplegar un tiquet en el Centre Social de Camí Real o en el Centre Cívic Antic Sanatori. Allí també podran arreplegar les invitacions. Tot açò del 23 al 30 d'abril. 
 
Per a més informació els interessats poden cridar al departament de Serveis Socials (96 265 58 58 en l'extensió 6611) o acudir a les seus de les entitats del Consell Municipal de Persones Majors (la UDP de Sagunt, Port de Sagunt i Baladre; el CEAM de Sagunt i Port de Sagunt; ASVAT; UGT; CC.OO.; Club de la Vida; Murbiter; Peña Petanca Sanatori i la Penya d'Amics de la 3ª Edat).
 
cal destacar que aquesta Setmana Cultural de les Persones Majors està organitzada per la delegació de Benestar Social de l'Ajuntament de Sagunt, el Consell Municipal de Persones Majors de Sagunt en col·laboració amb la Consellería de Benestar Social, la Direcció general d'Acció Social i Majors, AVSA, l'advocada Lorena Sanz Aleixandre i SERUNIÓN.