L'Ajuntament de Sagunt i el “Fòrum Suc de Taronja” programa la trobada “paisatge escola” per al proper divendres 13 de març en el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (al costat de la Marjal del Moros) a partir de les 10:00 hores. L'activitat que forma part del programa SIC2m15, té com a objectiu identificar aquells ingredients i processos del paisatge natural que poden estar al servei del sistema educatiu en la labor d'educar per a la vida.
El regidor delegat de Turisme, Ximo Catalán, ha explicat que: “Estem treballant en diferents àmbits de l'atenció a l'espai rural, des de la cura de l'equilibri en l'ús dels espais protegits i la dinamització dels seus recursos i capacitats, fins a la posada en marxa d'accions educatives i prescriptotas del paisatge com a fonament de l'educació”. A més, Catalán ha convidat “a tots els amants de la naturalesa, paisatgistes, urbanistes, emprenedors, dinamitzadors del turisme i empresaris del sector turístic a participar en aquesta trobada que es proposa propiciar l'aproximació de les persones al paisatge de Sagunt amb la finalitat de generar una activitat d'aprenentatge que pose en valor les qualitats de l'entorn”.
Entre les activitats que es realitzaran en la trobada, destaquen les xarrades sobre: “L'educació per a la sostenibilitat”; “Turisme Ornitològic de Qualitat”; “Paisatge escola”; “Parcs naturals de la CV”; “Sagunt Intel·ligent i Creatiu”; a més d'un tast d'olis d'oliva de la Taula del Senia.
La participació de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient, a través del CEA i de la Direcció general del Mitjà natural i de Vaersa, mostrarà el compromís de la Generalitat amb la labor educativa i prescriptota des dels Parcs Naturals, i en els àmbits de protecció de l'entorn físic.
A més de realitzar una nova ruta per un espai ètic que posa en valor al paisatge com a escola, la trobada, cercarà posicionar a Sagunt i el Camp de Morvedre com a territori intel·ligent i creatiu, arreplegant les aportacions de les iniciatives pública i privada que evidencien l'interès turístic del territori.
Des del fòrum “Suc de Taronja”, Laura Fidalgo, ha explicat que: “Gens serà possible sense la implicació efectiva dels ciutadans a través d'associacions com ASECAM, d'organitzacions com AGRÓ, de col·lectius d'agricultors com a la Unió de Llauradors, o d'empreses prescriptores de l'acció turística”.
L'esdeveniment s'inscriu en la labor de reflexió promoguda per el “Fòrum Suc de Taronja” i l'Ajuntament de Sagunt a través de la regidoria de Turisme amb el lema Sagunt Intel·ligent i Creatiu SIC 2M15, i que prepara els continguts que seran objecte de singular reflexió en el Congrés sobre Economia Social i Economia Creativa, que tindrà lloc en el mes d'abril en el municipi.