L'Ajuntament de Sagunt, mitjançant els serveis de Socorrisme i Salvament marítim de Sagunt, coordinat amb la Policia Local de Sagunt, ha realitzat hui, 25 de juliol, un simulacre de rescat a la platja d'Almardà amb la finalitat de comprovar l'eficàcia dels protocols d'actuació. L'operació de rescat s'ha efectuat enfront de la torre de vigilància número quatre.
El simulacre ha consistit en el rescat d'una víctima conscient. Una vegada ha sigut albirada des de la torre de control, tant el grup de socorrisme i serveis tècnics sanitaris com el dispositiu de policies locals i el servei de vigilància de dron s'han coordinat per a fer el rescat. La moto aquàtica del servei de socorrisme ha aconseguit rescatar a la víctima i s'ha habilitat una zona de seguretat que ha permés que la moto aquàtica la traslladara fins a la vora, on, entre altres mesures, el personal sanitari l’ha atés.
En esta ocasió, el simulacre ha durat menys de 2 minuts: Als 45 segons que la socorrista donara l'alerta des de la torre de vigilància número 3, el dron ha detectat a la víctima i li ha llançat el jupetí salvavides 25 segons després; 10 segons més tard la moto aquàtica ha arribat al punt en el qual es trobava la víctima, moment en el qual els quads de la Policia Local han arribat al lloc per a habilitar una zona de seguretat; la moto aquàtica ha tardat 35 segons més a acostar a la víctima a la vora, on ha sigut atesa pel servei sanitari. D'esta manera, l'operació de rescat s'ha efectuat exactament en 1 minut i 55 segons.
El dispositiu ha estat compost per dos quads de la Policia Local, un dron, una moto aquàtica, un quad del servei de Salvament i Socorrisme. Respecte al personal que ha intervingut en el simulacre, cal esmentar la participació de dos agents i un inspector de la Policia Local, una professional del servei sanitari i diversos socorristes dirigits pel coordinador del servei de Socorrisme i Salvament.
Després de l'operació de rescat, el coordinador del servei de Socorrisme i Salvament ha explicat que el simulacre s'ha desenvolupat seguint els protocols de manera ràpida i efectiva gràcies a un treball en equip per part de totes les parts implicades que continua funcionant a la perfecció.
Estos assajos d'operacions de salvament es realitzen de manera periòdica per a millorar la coordinació de tot el personal implicat a les platges, així com per a millorar els temps de reacció.