L’Ajuntament de Sagunt remunicipalitza el servici de senyalització i li l’encomana a la SAG

El pressupost de l’encomana és de 270.000 euros i tindrà un termini de dos anys
Imagen 1
 
L'Ajuntament de Sagunt ha recuperat la gestió del servici de senyalització horitzontal i vertical i ha acordat encomanar-li-ho a la Societat Anònima de Gestió (SAG), tal com ha aprovat hui la Junta de Govern després d'anys en els quals el servici requeia en una empresa privada. El pressupost de l'encomana és de 270.000 euros i tindrà un termini de dos anys.

La regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, ha declarat que “des de fa més de 10 anys la senyalització tant vertical com a horitzontal estava privatitzada en mans de l'empresa Pavasal. I un dels principals objectius d'este Equip de Govern, i més concretament des de la delegació de Mobilitat Urbana, era poder remunicipalitzar el servei, i poder fer-ho amb unes condicions que foren millors”. Maestro continua explicant que es tracta d'un servici que, a més de cobrir els servicis ordinaris de senyalització que es poden veure en el dia a dia, com per exemple les marques de pintura de la calçada, i els servicis en qualsevol de les plaques en vertical, també inclou cadascun dels esdeveniments extraordinaris que es puguen programar entre setmana, caps de setmana o dies festius.

És per tot açò pel que considere tan important esta remunicipalitzacióperquè no solament es retorna a l'àmbit de l'administració pública i únicament queda el servici sota el seu control, que podrà ser controlat i millor fiscalitzat, sinó perquè a més suposa que s'engloba en un mateix contracte qualsevol qüestió tan ordinària com a extraordinària, assumint per tant tots els esdeveniments que es puguen desenvolupar en el municipi al llarg de tot l'any. La SAG seguirà oferint el servici que hi havia fins ara però millorant-ho molt, ja que anem a tenir una vigilància 24 hores, com ja funciona esta empresa pública, i que va a poder oferir directament, sense necessitat ni tan sols de ser avisada, tots els servicis que, de l'altra manera, ens obligaven a estar fiscalitzant dia a dia i fil per randa”, detalla Maestro.

Entre els motius que han portat a prendre esta decisió a l'ajuntament és important destacar que la SAG ja va ser encomanada anteriorment per a dur a terme esta tasca, i que la seua gestió queda acreditada per la seua eficàcia en garantir immediatesa i vigilància durant les 24 hores del dia mitjançant mitjans propis suficientment qualificats i polivalents, aportant també millores en l'apartat tècnic, segons arreplega la proposta.

Així mateix, uns altres dels aspectes a tenir en compte és que la memòria pressupostada de l'encomana contempla una quantia econòmica per a la senyalització d'esdeveniments, de manera que el servici de senyalització vertical i horitzontal no es veurà afectat per haver de satisfer les necessitats dels esdeveniments, qüestió que originava problemes d'insuficiència de pressupost fins al moment.

És important destacar que, donades les necessitats que existixen en la regulació del trànsit del municipi, s'ha considerat l'elecció d'encomanar esta gestió a una empresa, en este cas la SAG, per a un millor control i un servici més eficient. Un municipi com Sagunt, en el qual el trànsit patix circumstàncies tan canviants segons la programació de cada dia, necessita comptar amb una constant regulació del trànsit, així com amb intervencions i vigilància de l'estat de la senyalització de la xarxa viària, que normalment patix desperfectes per col·lisions o actes vandàlics.

Entre les operacions que durà a terme la SAG destaquen tant les inspeccions contínues, com l'assistència tècnica, operacions de reparació, de conservació, de reforma, d'instal·lació, d'urgència i de caràcter extraordinari, tals com a esdeveniments festius, etc.

La regidora ha volgut destacar que “açò suposa tot un gran assoliment per a qualsevol govern que puga considerar-se de transformació i d'esquerres perquè retornar qüestions tradicionalment privatitzades a l'àmbit dels serveis públics és la major de les pretensions que tot govern en este sentit hauria d'aspirar. I, efectivament, nosaltres dins del compromís que vam mantenir a l'hora de presentar-nos a les eleccions, així com en el nostre programa electoral, vam deixar molt clar que anàvem a mantenir esta línia, i este és un dels grans exemples de com sí que hem apostat per la remunicipalització de servicis i per mantenir tot allò que realment considerem vital per a este municipi dins de la mateixa administració perquè tant veïns com  veïnes puguen acudir en qualsevol moment a solucionar informació o exigència sobre este tema”. Finalment, Roser Maestro ha conclòs assegurant que “era el nostre compromís, ho hem dut a terme i és la nostra obligació seguir mantenint-ho, per la qual cosa seguirem apostant per una SAG que cada vegada acumule més servicis que es reflectiran en una prestació més que idònia”.