L'Ajuntament de Sagunt retrau a la Generalitat les retallades en els programes d'ocupació

El consistori rep una subvenció un 90 % inferior que l'any passat per a incorporar jóvens en la plantilla

L'Ajuntament de Sagunt ha mostrat la seua disconformitat amb les retallades en les subvencions a la promoció de l'ocupació de la Generalitat Valenciana. L'edil de Promoció Econòmica, Raúl Palmero, ha explicat que, per a este 2024 "l'Ajuntament de Sagunt ha rebut una subvenció, dins del programa EMPUJU, d'uns 72.000 €", una xifra substancialment inferior als més de 730.000 € que es van rebre l'any passat.

"Estem parlant d'una reducció de la subvenció en un 90 %, la qual cosa permetrà, únicament, donar treball a 2 persones", ha denunciat Palmero. L'any passat, gràcies a estes ajudes, l'Ajuntament va poder contractar 23 persones desocupades del municipi, a través dels programes EMPUJU (dirigit a persones desocupades menors de 30 anys), EXPLUS (per a persones desocupades majors de 30 anys), EMDISC (al qual podien optar persones desocupades amb discapacitat) i ETRAME (per a persones desocupades amb problemes de salut mental).

No obstant això, des de l'administració autonòmica "enguany s'ha decidit, únicament, posar en marxa el programa EMPUJU". "Directament, s'han oblidat de les persones majors, amb discapacitat i amb problemes de salut mental", ha enlletgit el regidor de Promoció Econòmica. Per a Palmero, "esta retallada en les polítiques d'ocupació no té justificació, menys encara, quan afecta col·lectius que es troben amb moltes dificultats per a trobar un treball".
"Únicament s'ha mantingut el programa que permet la contractació de persones jóvens, l’EMPUJU, però amb un pressupost irrisori. L'any passat 10 jóvens van poder tindre una oportunitat laboral a l'Ajuntament i enguany solament en seran 2", ha denunciat el responsable municipal, qui ha recordat que "la taxa d'atur dels menors de 25 anys supera el 24 %".

Els programes de promoció de l'ocupació permetien que les corporacions municipals, com és l'Ajuntament de Sagunt, incorporaren a la seua plantilla, durant diversos mesos, a treballadores i treballadors del municipi en situació de desocupació. L'objectiu era proporcionar una primera experiència a les persones més jóvens, que facilitara la seua ocupabilitat futura, així com afavorir la reinserció en el mercat laboral d'aquelles treballadores i d’aquells treballadors que es trobaren en atur durant un període llarg de temps. "Són iniciatives molt importants, perquè ajuden a millorar el perfil professional de les i els treballadors que es troben amb més obstacles per a accedir al mercat de treball. És intolerable que, des de la Generalitat Valenciana, hagen decidit deixar d'apostar per la creació d'ocupació", ha conclòs Raúl Palmero.