L'Ajuntament de Sagunt signa un conveni perquè l'alumnat del curs ‘Auxiliar d'ajuda a domicili’ realitze pràctiques en AFACAM

Este acord s'emmarca en el Programa d'Itineraris per a la Inserció Sociolaboral coordinat per les regidories de Promoció Econòmica i Serveis Socials


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el president d’AFACAM (Associació de Familiars de Persones amb Malaltia d'Alzheimer i Altres Demències del Camp de Morvedre i Puçol), Valentín Parra, han signat este matí en dependències municipals el conveni de col·laboració per a la realització de formació pràctica en centre de treball i de pràctiques no laborals en empresa. D'esta manera, alumnat del Programa d'Itineraris per a la Inserció Sociolaboral, que estan duent a terme conjuntament els departaments de Promoció Econòmica i Serveis Socials, podrà complementar la seua formació de forma pràctica a AFACAM.

L'objectiu d'este conveni és facilitar la inserció laboral de l'alumnat d'este programa, dirigit a persones en risc d'exclusió social del barri Baladre. El programa, que compta amb subvenció del Fons Social Europeu i que impulsa la vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, va començar a l'inici de l'any, finalitzarà el 31 de desembre i per ell han passat mig centenar de persones. Concretament seran els que han participat en l'acció formativa “Auxiliar d'ajuda a domicili” els que podran beneficiar-se d'este conveni amb AFACAM.

En la signatura, l'alcalde, Quico Fernández ha declarat que “estes polítiques van en la línia que és prioritària per a nosaltres: buscar una societat més justa on ningú, siga quina que siga la seua edat i condició econòmica o de qualsevol altre tipus, es quede marginat”. Així mateix, Fernández ha agraït a AFACAM “el seu treball absolutament desinteressat” i ha anunciat que “estem treballant en l'ampliació del centre perquè el treball es puga desenvolupar en millors condicions, i evidentment estem oberts a qualsevol col·laboració amb AFACAM i altres entitats en esta línia de treball”.

Per la seua banda, els representants d’AFACAM, han agraït a l'Ajuntament la seua confiança i han posat l'accent en la importància de la formació dels cuidadors d'este tipus de malalts. Així mateix, el seu president, Valentín Parra, ha manifestat que el seu repte és “fer entendre que existix una associació disposada a ajudar els pacients amb Alzheimer i espere que seguim sensibilitzant la població que hi ha vida després que es presente esta malaltia, ja que es pot perllongar la vida cognitiva d'estes persones”, cosa en què també coincidia la secretària de l'entitat, Rosario Moreno.




La regidora de Serveis Socials, Mónica Caparrós, ha mostrat la seua satisfacció pel funcionament del curs i ha expressat la necessitat de donar a la gent este tipus de formació, ja que “la societat tendeix a envellir i hem de proporcionar les cures necessàries. En este cas hem format a persones per a atendre a gent amb problemes de demència o algun tipus de malaltia mental que minva les seues capacitats. I tenint en el municipi una associació com AFACAM, amb tanta experiència i compromís amb este nucli de població, és ideal que hàgem conjuminat tot”.

Miguel Chover, com a regidor de Promoció Econòmica, també ha incidit en el gran paper formador que té este tipus de cursos i ha assenyalat que “la col·laboració amb AFACAM suposa no solament un benefici per a la societat, sinó també un benefici individual per a esta gent que necessita ajuda”. Finalment, ha expressat: “esteu fent una acció col·laborativa molt important perquè esta gent que es forma busque treball”, dirigint-se als representants d’AFACAM.

Les pràctiques es duran a terme durant l'últim període del curs i es desenvoluparan en la unitat de respir que disposa AFACAM en Camí dels Rolls, 4, Sagunt.

Tal com s'arreplega en el conveni, l'Ajuntament i AFACAM elaboraran conjuntament un programa formatiu en el qual constaran les àrees o departaments de treball en els quals participarà l'alumnat, amb els continguts a desenvolupar i la temporalització corresponent en cadascuna d'elles, la durada, el lloc i l'horari, així com el desenvolupament de les activitats formatiu-productives i d'avaluació. El professor-tutor que ha impartit la formació teòrica serà, junt al tutor de l'empresa, l'encarregat de realitzar el seguiment i l'avaluació de l'alumnat​.