L'Ajuntament de Sagunt sol·licitarà que no existisquen diferències en el pagament d'impostos per als immobles situats a Sagunt o al Port de Sagunt

La moció presentada per Iniciativa Porteña està basada en el càlcul de la base imposable de l'Impost de Transmissions Patrimonials, Actes Jurídics Documentats, Imposat de Successions i de Donacions
Imagen 1Imagen 2
L'Ajuntament de Sagunt instarà la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic que no existisquen diferències en el pagament d'impostos per als immobles situats a Sagunt o al Port de Sagunt. Així s'ha aprovat en el Ple ordinari de gener celebrat esta vesprada, arran de la moció d'Iniciativa Porteña, defensada per e regidor Juan Guillén, que ha aconseguit la unanimitat dels vots.

 

L'acord principal és instar la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic al fet que faça els canvis oportuns perquè el càlcul de la Base Imposable a aplicar en l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, en l'Impost de Successions i en el de Donacions, en el cas d'immobles situats en el municipi de Sagunt no establisca cap diferència independentment del codi postal on estiga situat l'immoble.

 

D'altra banda, a la moció s'han presentat tres esmenes d'addició que han sigut acceptades per IP, la primera ha sigut de Vox, en la qual ha sol·licitat que equiparen el del Port de Sagunt i el de Sagunt, de tal forma que no es perjudique a ningú. La segona ha sigut de Ciutadans, afegint que s'equiparen aplicant a tot el terme municipal el 0,90. Finalment, Compromís ha afegit que el municipi ha de ser tractat com un tot i no per codis postals, aplicant el mateix coeficient corrector per a tot el municipi i que no s'iguale el càlcul al més desfavorable perquè no siga una mesura discriminatòria.

 

Segons recull la moció, l'objectiu principal és «corregir la greu discriminació», ja que «la Generalitat Valenciana per a determinar la base imposable sobre la qual calcular la quantia dels impostos referits utilitza i posa a la disposició dels ciutadans una web on, després d'introduir el valor cadastral de l'immoble amb les seues característiques i el codi postal on se situa este immoble, calcula la base imposable del corresponent impost aplicant un coeficient corrector sobre el seu valor cadastral».

 

L'escrit assenyala que eixe coeficient corrector «és major en cas dels immobles situats en El Port (CP 46520), i com a conseqüència la Base Imposable d'eixos impostos i per tant la quantitat resultant a pagar també és molt major respecte dels immobles situats a Sagunt (CP 46500) o Almardà (CP 46529) amb coeficients correctors menors, encara que partim de valors cadastrals idèntics».

 

Segons la moció, «la possible explicació perquè la Generalitat haja establit una base imposable de l'impost major en El Port que a Sagunt per a valors cadastrals iguals, consistent en què els béns immobles tenen major valor en El Port, ha de descartar-se perquè precisament el valor cadastral al qual s'aplica el coeficient corrector, ja té en compte esta possible diferència. Basta recordar que el valor cadastral és el resultat, entre altres factors, de sumar el valor del sòl al valor de l'edificació, i per tant eixe supòsit major valor dels immobles en El Port ja ve recollit en el corresponent valor cadastral. Seria tant com gravar dos vegades pel mateix concepte».​