L'Ajuntament de Sagunt va a iniciar el procediment per a la selecció de l'adjudicatari del contracte d'alienació d'una parcel·la de sòl industrial situada en el polígon Camí La Mar I. Compta amb una superfície d'11.381’50 m2 de sòl i 12.944’69 m2 de sostre, amb una valoració de 891.500’80 euros. Concretament, el preu per metre quadrat ronda els 68 euros, enfront dels 88 euros que es demanen per a les parcel·les de Parc Sagunt. La finalitat és atraure inversions que generen ocupació.
S'exclouen del plec de clàusules administratives, sempre que siguen urbanísticament compatibles, activitats logístiques i aquelles activitats industrials subjectes al règim d'Autorització Ambiental Integrada.
Concretament, a part de la inversió, seran puntuables diferents aspectes com: la inversió per a la implantació de l'activitat (fins a 20 punts); la mà d'obra directa (fins a 40 punts); les condicions ambientals com a sorolls, aigües residuals o residus (fins a 10 punts); per inserció laboral; igualtat de gènere; i foment de l'ocupació per a persones amb discapacitat (fins a 10 punts).
La delegada de Presidència, Teresa García, ha assenyalat: “La publicació del plec per a la venda del sòl industrial en Camí La Mar és una de les primeres accions palpables que es desprèn de l'estratègia d'industrialització que s'ha fet en el Camp de Morvedre. Cerquem dos objectius. D'una banda, atraure inversió productiva, que no especulativa. Volem indústries i que s'instal·len en Camí La Mar. D'altra banda, açò també ens serveix de cara al posicionament de l'Ajuntament de Sagunt dins del Consell d'Administració de Parc Sagunt per a forçar taxacions que permeten una comercialització del parc òptima i que no es quede fóra de mercat pel nivell de preu que hi ha dins de la política de preus que es tinga en el Consell de Parc Sagunt”.
“Quant al tipus d'indústria que volem atraure, és un plec nou perquè incorpora criteris d'inversió, de nombre de treballadors que puguen generar, mediambientals i de sostenibilitat, així com socials respecte a les persones que vagen a ser contractades. D'aquesta forma, no solament posem en marxa una operació de compravenda pura i dura en la qual solament compte el valor econòmic sinó que aquell que tinga una indústria més sostenible, que genere més llocs de treball o una major inversió prevaldrà respecte del que no. D'altra banda, controlarem que la inversió siga productiva, és a dir, que els projectes que es presenten a concursar vagen a ser executables. Per tant, controlarem com s'executen les obres, de manera que si en un període determinat no s'ha dut a terme justificadament la materialització d'eixa inversió, l'Ajuntament puga recuperar el terreny i conservar la quantitat que haja avançat l'adjudicatària”, ha afirmat García.
Per a concloure, Teresa García ha indicat: “Estem vehiculant també el concepte de finestreta única que estem acabant d'implementar en l'oficina de captació d'inversions amb l'objectiu d'acompanyar als inversors en tots els tràmits que han de fer per a fer inversions productives en el nostre municipi. Entenem que a aquest primer pas li poden seguir altres terrenys que l'Ajuntament té en Camí La Mar, en parcel·les més xicotetes o en combinacions de parcel·les que puguen existir. Aquest és un primer pas però encara tenim diferents possibilitats per a dinamitzar el teixit productiu del municipi i conformar una oferta de captació d'inversions que ens permeta crear llocs de treball. Aquest és l'objectiu que es té des d'aquest govern, per això animem a totes aquelles empreses que tinguen projectes d'inversió preparats o llests per a implantar-se que si els sembla atractiva nostra oferta es presenten i interaccionen amb l'ajuntament per a poder materialitzar-los en el menor temps possible”.