La regidoria d'Agricultura ha obert la convocatòria per a cultivar horts urbans
El termini per a presentar la sol·licitud acaba el 28 de febrer i els beneficiaris de les parcel·les cultivables es triaran per sorteig
Emmarcada en el III Cicle de Jornades sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible, hui ha tingut lloc el cicle de jornades Emprenedoria en Cooperativa en el Casal Jove del Port de Sagunt, on s'han realitzat diverses conferències i ponències, així com una activitat pràctica de la plataforma telemàtica de preguntes i respostes Kahoot per a finalitzar la jornada.
El III Cicle de Jornades sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible està organitzat per la Universitat de València a través de l'Aula Empresocial, amb finançament de la Diputació de València i la col·laboració de Divalterra i de l'Ajuntament de Sagunt, i s'estructura en 2021 en 3 grans blocs temàtics: emprenedoria sostenible, emprenedoria en cooperativa, i règim jurídic de l'associacionisme.
El departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sagunt ha participat en la taula de conferències amb la ponència “Aproximación Práctica al Curriculum vitae”. Així mateix, la jornada Emprenedoria en Cooperativa sorgix amb l'objectiu de donar a conéixer la fórmula d'emprenedoria en cooperatives entre les persones jóvens. A més, s'aborden els aspectes conceptuals i de funcionament de les cooperatives, així com a la forma de constitució i gestió, indicant els avantatges del model social.
L'encarregat de donar principi a este tercer cicle ha sigut l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, qui ha destacat que «en les cooperatives són els treballadors i treballadores les que tenen el paper protagonista per a prendre decisions, la qual cosa és molt important respecte a la motivació i perquè construix una cultura organitzativa en la qual tothom se sent inclòs. Este és un aspecte diferencial de les cooperatives que té un impacte positiu en la societat». A més, les jornades se centren en l'emprenedoria i és per això que Darío Moreno ha indicat que «des de l'Ajuntament creiem que és molt important donar-vos les eines perquè el dia de demà pugueu dur a terme el projecte emprenedor que vulgueu escometre». També ha tendit la mà als i les jóvens que vulguen fer el pas de dur a terme un projecte emprenedor perquè compten amb l’Ajuntament, «on seran assessorats en la mesura que siga possible, ja que els vostres èxits seran els nostres èxits».
En la primera part, el seminari s'ha presentat l'acció formativa i els avantatges d'emprendre en cooperativa, a través d'una breu conferència de la directora del Aulaempresocial. Després, s'ha introduït a les persones participants en el que és una cooperativa i l'emprenedoria en cooperativa, a través de dos xarrades temàtiques, la primera a càrrec de FEVECTA (Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat) i la segona a càrrec d'una professora de Direcció d'Empreses. El seminari s'ha completat amb una experiència d'emprenedoria juvenil en cooperativa, amb una exposició de la mateixa per un dels seus socis, en este cas de SOCOLTIE
María José Carrera, regidora delegada del Departament de Promoció Econòmica i Indústria, ha comentat en el seu discurs de clausura la importància d'estar en constant formació i ha incidit a apostar per l'emprenedoria com una gran via d'ocupabilitat. Així ho ha explicat: «Com a departament, nosaltres estem per a ajudar-vos a trobar treball i seguir-vos formant perquè en estos temps vos puc garantir que la millor aposta de futur que podeu fer és la de l'estudi en qualsevol de les seues modalitats: universitaris, formació professional, cursos de capacitació professional, etc. No obstant això, també vull incidir en una cosa de la qual vos han parlat durant tot el dia: l'emprenedoria. Potser això de muntar un negoci vos sone llunyà o complicat, però és tot el contrari, no hi ha repte més bonic que portar avant la vostra pròpia idea de negoci i viure d'ella». A més, també ha assistit el regidor d'Educació, José María Tarazona.
A més, al llarg del seminari, s'han formulat preguntes als i les participants i al final s'ha realitzat un concurs a través de la plataforma telemàtica de preguntes i respostes Kahoot, amb preguntes sobre el contingut de les 4 ponències, i s'ha donat un “premi” virtual al guanyador.
Pel que respecta a l'emprenedoria sostenible, s'ha programat una sèrie de 5 jornades sobre Emprenedoria sostenible i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), formada per 4 sessions comarcals a Alzira, Gandia, Llíria i Sagunt que tracten els principals eixos d’ODS (Planeta, Persones, Prosperitat i Aliances) i una sessió final al Campus de la Universitat de València. Les Jornades es realitzen de manera híbrida: presencial i retransmesa per internet a través de la plataforma BlackBoard Collaborate (BBC) de la Universitat de València.
El termini per a presentar la sol·licitud acaba el 28 de febrer i els beneficiaris de les parcel·les cultivables es triaran per sorteig
Les dos seus seran els escenaris d'esta jornada el dissabte 15 de febrer a partir de les 9.15 hores
L'objectiu d'este grup de treball és assegurar la coordinació i comunicació entre els municipis de la comarca davant una possible emergència