L'ajuntament programa la 13º Setmana Cultural de les persones majors “Els majors també compten”

Les activitats tindran lloc del 2 al 6 de maig i s'han preparat al costat del Consell Municipal de Persones Majors de Sagunt i amb la col·laboració d'altres entitats
Imagen 1Imagen 2
 
 
La delegació del Major de l'Ajuntament de Sagunt programa la 13ª Setmana Cultural de les persones majors “Els majors també compten”, que tindrà lloc del 2 al 6 de maig. Les múltiples activitats d'aquesta edició s'han preparat al costat del Consell Municipal de les Persones Majors de Sagunt i amb la col·laboració d'altres entitats.
 
La regidora delegada del Major, Remei Torrent ha explicat que “són unes activitats en les quals té molta iniciativa el Consell del Major format per entitats del municipi que aporten moltes idees que són molt importants i tenim molt en compte per a elaborar la programació ja que ningú millor que ells saben quins són els seus gustos i necessitats”.

Els actes començaran el dilluns 2 de maig amb la presentació de la Setmana Cultural dels Majors a càrrec de la delegada del Major, Remei Torrent, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. Posteriorment, tindrà lloc el VIII Certamen de Rondalles Ciutat de Sagunt en el qual actuaran la Rondalla i Coral del Centre de Majors Sant Pau de València i les rondalles dels CEAM de Sagunt i Port de Sagunt. L'entrada per a aquesta activitat és lliure.

Les activitats continuaran el dimarts, 3 de maig, a partir de les 11.30 hores, en la Sala Multiusos B del Centre Cívic (Antic Sanatori) amb una xarrada sobre el Programa “Pla Major Seguretat” del Ministeri de l'Interior, que serà oferida per Manuel Benito Navarro, Sotsinspector del Cos Nacional de Policia. Tot seguit, en la mateixa sala hi haurà un taller de “Risoterapia” a càrrec de Laura Giraldo, educadora social. A la vesprada, a partir de les 17 hores, s'oferiran les mateixes activitats en el Centre Social de Sagunt (Camí Reial, 69).

El dimecres, 4 de maig, hi haurà una marxa esportiva per a majors pel delta del riu. A més, per a aqueix mateix dia, a partir de les 12.30 hores, s'ha preparat una xarra-degustació del programa “Menjar a casa”, en la cafeteria del CEAM de Sagunt, a càrrec de SERUNIÓN. A la vesprada, es projectarà la pel·lícula “8 apellidos catalanes” en el Saló d'Actes del Centre Cívic, (Antic Sanatori), a partir de les 18 hores.

D'altra banda, el dijous, 5 de maig, a partir de les 9 hores, es realitzarà una excursió a Territori Dinopolis a Terol.

Finalment, el divendres, 6 de maig, el Centre Social Camí Reial, 69 acollirà la final dels concursos de jocs de taula. A més, en el Centre Cívic de Port de Sagunt hi haurà un concurs de petanca, un certamen en el qual col·labora la Penya Petanca Sanatori. A les 20.30 hores, en els jardins del Centre Cívic (Antic Sanatori) se celebrarà el tradicional sopar de cantell, el lliurament de premis dels concursos, l'homenatge als majors centenaris i un ball amb orquestra.

Les línies regulars d'autobús de AVSA entre els dos nuclis seran gratuïtes per als majors que assistisquen a les diferents activitats programades per a la Setmana del Major, per al que hauran d'arreplegar un tiquet en el Centre Social de Camí Real o en el Centre Cívic (Antic Sanatori). Allí també podran arreplegar les invitacions. Tot açò del 25 al 29 d'abril. 

Per a més informació els interessats poden cridar al departament de Serveis Socials (96 265 58 58) (Amparo) o acudir a les seus de les entitats del Consell Municipal de Persones Majors (la UDP de Sagunt, Port de Sagunt i Baladre; el CEAM de Sagunt i Port de Sagunt; ASVAT; UGT; CC.OO.; Club de la Vida; Murbiter; Peña Petanca Sanatori i la Penya d'Amics de la 3ª Edat).

Cal destacar que aquesta Setmana Cultural de les Persones Majors està organitzada per la delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, el Consell Municipal de Persones Majors de Sagunt en col·laboració amb la Consellería d'Igualtat i polítiques inclusives, AVSA, el Cos Nacional de Policia i SERUNIÓN.