El cicle cinematogràfic de Pedro Pérez Rosado continua amb 'Donde el olor del mar no llega'
La pel·lícula es projecta de manera gratuïta el diumenge 1 de desembre a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal
La Societat Musical Lira Saguntina no participava en esta competició des de l'any 1989
La Lira Saguntina ha obtingut el reconeixement que es mereix per part de l'Ajuntament, que va rebre la societat musical en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt. Hi van participar l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora delegada de Cultura, Asun Moll; el president de la Lira Saguntina, Josep Manuel Tarazona; i el director de la Lira Saguntina, Dani Olmos. També hi van estar presents altres membres de l'equip de govern i de l'Ajuntament. Encara que el vicepresident de la Lira Saguntina, Adrià Alcamí, no va poder acudir a l'acte per motius de salut, Josep Manuel Tarazona i Dani Olmos van reconéixer la seua meritòria labor.
Josep Manuel Tarazona no va dubtar a valorar la fita aconseguida per la Lira Saguntina: «És un moment únic per al nostre poble perquè hem obtingut una cosa molt gran, el primer premi i la menció d'honor en el certamen més prestigiós que hi ha a l'Estat espanyol i a Europa». A més, tant el president de la Lira Saguntina com l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, van assegurar que este és l'inici d'una bona època per a la societat musical: «Estic segur que no serà l'últim triomf que celebrem en els pròxims anys», va assegurar Darío Moreno.
Per la seua banda, la regidora delegada de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, Asun Moll, va reconéixer l'esforç dut a terme per la Lira Saguntina: «Això és conseqüència del que heu fet: treball, treball i treball. Amb una mica d'il·lusió i les mans del director heu arribat una altra vegada al màxim de la representació». Asun Moll va afirmar també que la fita és un «orgull» ja no sols per a les institucions, sinó per a tota la ciutat.
Este èxit «quedarà per sempre imprés en lletres d'or» en la història de Sagunt, tal com va declarar Josep Manuel Tarazona. «Sou un exemple d'excel·lència, una inspiració per a la resta d'entitats culturals i de fora de la cultura per a poder continuar anant més enllà», va afegir Darío Moreno.
El director de la Lira Saguntina, Dani Olmos, va celebrar també el triomf aconseguit, però va avisar del que ve ara per a la societat musical: «Un premi comporta una gran responsabilitat. Ara el 7 de juliol tenim un concert molt important en la plaça de Bous de València, on obrim la secció especial del certamen de la Diputació». Més avant, a l'octubre, serà el torn del certamen autonòmic.
El 46 Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València es va celebrar dissabte passat, 6 de maig, amb la victòria de la Lira Saguntina en la 1a secció, en la qual competien formacions compostes per un màxim de 90 músics. L'Auditori Antonio Cabeza de Paterna va ser testimoni de com esta banda simfònica de Sagunt, davall la batuta de Daniel Olmos Herrero, obtenia el primer premi i la menció d'honor per aconseguir una puntuació de 94,75.
Al certamen va acudir un nodrit grup de familiars dels integrants de la banda simfònica, així com músics que en el passat van formar part de la Lira Saguntina. Cal esmentar que també van assistir a l'Auditori Antonio Cabeza el president de la Societat Musical Lira Saguntina, Josep Manuel Tarazona; i el vicepresident d'esta banda simfònica, Adrià Alcamí, qui va participar en la competició.
Glosses II del compositor alcoià Amando Blanquer va ser la peça comuna amb la qual la Societat Musical Lira Saguntina va superar l’Armónica de San Antonio de Requena, dirigida per José Enrique Martínez Esteve; i al Cercle Musical Primitiva d’Albaida ‘El Gamell’, davall la batuta d'Edmundo José Vidal. No obstant això, la Lira Sagutina també va interpretar a manera d'obertura Goya, una obra del mestre saguntí Julián Palanca Masià. Finalment, Terra Mítica de Bernardo Adam Ferrero va ser la peça seleccionada per a clausurar el concert.
A més de la retribució econòmica, les formacions musicals que han triomfat oferiran un concert el 7 de juliol en la plaça de Bous de València durant la Festa de la Música Valenciana. Les bandes guanyadores també tindran l'honor d'interpretar un concert a l'estranger que estarà subvencionat per la Diputació de València. Així mateix, a l'octubre se celebrarà un certamen en l'àmbit autonòmic en el qual participarà la Lira Saguntina.
L’Armónica de San Antonio també va interpretar Los disparates de Goya de Martínez Gallego i, malgrat obtindre un primer premi per superar els 90 punts, va quedar en segona posició amb una puntuació de 91. Per la seua banda, la Primitiva d’Albaida va aconseguir un total de 90,67 punts per la interpretació de Divertimento d'Oliver Waespi i va acabar relegada al tercer lloc, però el jurat també la va condecorar amb un primer premi.
El jurat del 46 Certamen de Bandes Musicals de la Diputació de València va estar presidit pel professor de l'Institut Lemmens, Jan Van de Roost. Este compositor belga va estar acompanyat per la directora d'orquestra valenciana Julia Cruz i el director danés Peter Ettrup. Enguany el sistema de puntuació es va basar en una desena de criteris, amb deliberacions i acords més precisos.
La pel·lícula es projecta de manera gratuïta el diumenge 1 de desembre a les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal
El procediment de remodelació de l'antic Economat d'Alts Forns del Mediterrani, a càrrec de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, avança en la seua tramitació
El cost de l'obra ascendix a 306.442 euros i l'Atlético Saguntino podrà disposar del terreny de joc renovat en dos mesos aproximadament