L'alcalde de Sagunt i el director general d'Infraestructures Educatives visiten l'obra del nou IES Núm. 5

Esta nova infraestructura educativa té una inversió de més de 8,3 milions d'euros del pla Edificant, i es preveu que les obres estiguen acabades al llarg de l'estiu de 2022


L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, Victor Garcia, han visitat este matí les obres de l'IES Núm. 5. Han estat acompanyats pel regidor d'Educació, José Manuel Tarazona; el regidor de Contractació, Javier Raro; i el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro. 

El nou institut, que se situarà en l'encreuament del carrer Periodista Azzati amb l'avinguda Arquitecte Alfredo Simón Gurumeta, constarà de 24 unitats d'Educació Secundària i 8 unitats de Batxillerat. L'edifici ordena el programa en dos volums principals, de dues i tres plantes, sent el de dues plantes el que albergarà els espais administratius, així com les aules de Batxillerat, mentre que el bloc de tres plantes, integrarà tot el programa d'Educació Secundària. La cafeteria se situarà en la planta baixa del bloc sud i les edificacions esportives se situen al sud de la parcel·la, mentre que la resta d'espai no ocupat es destina a pistes esportives i zona de jocs, tal com consta en el projecte.

Cal recordar que el Ple de la Corporació Municipal del passat 28 de maig de 2020 va aprovar per unanimitat l'adjudicació del contracte d'obra de l'Institut d'Ensenyament Secundari Nº5 a l'empresa DOALCO per un import de 8.391.331,20 €, IVA inclòs i que aquesta construcció està inclosa en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, la gestió de la qual va ser delegada en el propi Ajuntament de Sagunt. El termini de construcció del cinqué institut públic del municipi és de 18 mesos, per tant la previsió és que les obres estiguen acabades al llarg de l'estiu de 2022.

Darío Moreno, alcalde de Sagunt, assegura que aquesta és una obra prioritària «que recordem que no sols oferirà un nou espai educatiu a la ciutat, sinó que a més permetrà desbloquejar l’objectiu que tenim per part de l'Ajuntament i de tota la comunitat educativa de tindre un centre integrat de Formació Professional. Per això és importantíssim que les obres avancen a bon ritme i així és, de moment. Seguirem com a Ajuntament assegurant-nos que en el menor temps possible puguem comptar amb esta infraestructura i que estiguem una mica més prop de poder aconseguir l’objectiu de centre integrat de Formació Professional que serà un salt qualitatiu important per a l'oferta educativa de la nostra ciutat»

Per part seua, el director general d'Infraestructures Educatives, Victor Garcia, ha destacat que «Educació de la Generalitat en total té assignats 15,8 milions d'euros d'inversió per a la millora i la construcció de 10 centres educatius de la capital del Camp de Morvedre, ja que estem tramitant al costat de l'Ajuntament altres set delegacions d'obres, que sumen 2,9 milions d'euros d'inversió que, a més de millorar l'eficiència energètica i l'accessibilitat dels col·legis de Sagunt, ens permetrà generar uns 400 llocs de treball directes i indirectes en el sector de la construcció». 

Així mateix, Garcia ha agraït «la col·laboració i la implicació» de l'Ajuntament de Sagunt en el pla Edificant, «com ho demostra la bona marxa de les obres de construcció del nou IES Núm. 5, que quan estiga acabat descongestionarà la resta d'instituts de Port de Sagunt i, per tant, repercutirà en la millora de la qualitat educativa de tota la ciutat»
.
Educació de la Generalitat estudia, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, que una vegada entre en funcionament el nou IES N° 5 en el curs 2022-2023 algun dels altres quatre instituts de la ciutat es transforme en Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP).

La segona obra del pla Edificant que posarà en marxa l'Ajuntament de Sagunt, que suma una inversió total de la Conselleria d'uns 941.000 euros, és la reforma integral del CEE Sant Cristòfol. El consistori saguntí està a punt d'adjudicar el contracte d'obres de reforma i millora d'aquest col·legi construït en 1984, uns treballs que començaran en els pròxims mesos i tenen un termini d'execució d'un any. 

A continuació vindrà la construcció del nou aulari d'Infantil i la millora del sistema de calefacció del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo, una obra en la qual la Conselleria invertirà prop de 1,7 milions d'euros i que l'Ajuntament té en tràmit de licitació. 

Les altres 7 actuacions del pla Edificant, amb una inversió per part d'Educació de 2,9 milions d'euros, que Conselleria i Ajuntament estan tramitant, permetran millorar l'eficiència energètica i l'accessibilitat dels CEIP Ausiàs March, Baladre, Cervantes, Maestro Tarazona, Mediterráneo, Vilamar i Villar Palasí.