Ahir es va presentar la sèrie documental 'La Guerra Civil a Sagunt'
Es tracta d'una coproducció de l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica i el Gabinet de Comunicació, i l'associació Esfera Morvedre
Sobre la base d'això, es durà a terme un treball d'avaluació de tot el personal que està treballant hui dia per al Conservatori, així com del propi edifici.
La Conselleria Educació, Cultura i Esport ha pres la decisió d'incloure el Conservatori de Sagunt dins de la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat i sobre la base d'això, es durà a terme un treball d'avaluació de tot el personal que està treballant actualment en el Conservatori, així com del propi edifici, tal com ha confirmat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno. En diverses ocasions l'Ajuntament de Sagunt havia sol·licitat que el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo, de competència municipal, s'integrara en la xarxa pública autonòmica i d'esta manera passara a ser gestionat per la Generalitat, encara que fins al moment sense èxit.
El període d'avaluació es realitzarà durant els primers mesos de l'any 2023, per la qual cosa de moment se seguirà amb el mateix règim que fins ara. Així mateix, per part de la Generalitat Valenciana s'ha previst una partida extraordinària de 220.000 euros per als mesos de principi de l'any, amb la idea que durant els mesos que queden abans d'estiu, es realitze un conveni en el qual ja s'especifique tota l'anàlisi, i a partir d'ací, es puga dur a terme la integració del conservatori dins de la xarxa pública de la Generalitat Valenciana.
L'import total que es preveu una vegada el Conservatori de Sagunt s'integre en la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat és d'aproximadament 1.000.000 euros, sobre la base dels servicis i la formació que en l'actualitat s'impartix i la previsió que es puguen ampliar algunes línies del Conservatori, així com a l'edifici, que és municipal.
Tal com ha explicat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, esta decisió forma part d'una reivindicació històrica que tenia l'Ajuntament de Sagunt, «que de fet va ser aprovada en diverses mocions en el ple municipal i que té una lògica molt bàsica, si el conservatori a més de prestar servei a ciutadans i ciutadanes de Sagunt, també ho fa a persones de la comarca i fins i tot de fora de la nostra comarca, el lògic és que el nostre servei fora un servei autonòmic».
A més, ha assenyalat que «fins al moment rebíem una xicoteta subvenció, que òbviament no era suficient per a cobrir els costos de l'Ajuntament del Conservatori, i ara el que veiem per fi és com es materialitza, en primer lloc, un compromís polític que este conservatori forme part de la xarxa autonòmica de conservatoris i escoles artístiques, i per una altra, el que veiem també és que ja existixen diners per a poder dur a terme esta transferència».
En este sentit, Moreno ha destacat que «parlem de 220.000 € previstos per a final d'any, quan ja puguem signar eixe conveni que faça que la Generalitat assumisca el nostre conservatori. Sempre amb la perspectiva de mantindre i igualar els serveis que existixen, ampliant algunes de les disciplines i ensenyaments, i donant seguretat als treballadors i treballadores del Conservatori. És una molt bona notícia per al nostre municipi».
Es tracta d'una coproducció de l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica i el Gabinet de Comunicació, i l'associació Esfera Morvedre
La música de l'universal compositor nascut a Sagunt és la protagonista d'una sèrie d'esdeveniments que es prolongaran fins a maig de 2025
Les tres pròximes cites seran el dimarts 3 de desembre, a la plaça del Pi, el dimarts 10 de desembre a la plaça La Marina, i el dimarts 17 de desembre al Terraet de Baladre