L'alcalde i la delegada de l'àrea del Major de l'Ajuntament de Sagunt assisteixen a l'inici de la 12ª Setmana Cultural de les Persones Majors

L'acte, que també va comptar amb la presència de la regidora Concha Peláez, va estar amenitzat pel VII Certamen de Rondalles Ciutat de Sagunt


Fotografia: Juan Higueras.

 

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i la delegada de l'àrea del Major, Davinia Bono, van assistir ahir a l'inici de la programació de la 12ª Setmana Cultural de les Persones Majors “Els majors també compten”, que tindrà lloc fins a aquest divendres, 8 de maig. L'acte, que també va comptar amb la presència de la regidora Concha Peláez, va estar amenitzat pel VII Certamen de Rondalles Ciutat de Sagunt. 

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt va convidar “a totes les persones majors del municipi a sumar-se i a gaudir de les activitats de la setmana cultural que organitza l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb altres entitats. Des de l'Equip de Govern una de les nostres prioritats ha sigut i és atendre les necessitats de les persones majors, d'ací la qualitat i la varietat d'iniciatives d'oci que hem preparat consensuant-les amb el Consell Municipal de les Persones Majors”. 

Per la seua banda, la delegada de l'àrea del Major, Davinia Bono, va recordar que “s'han preparat nombroses activitats per a tots els gustos i a més les línies regulars d'autobusos d’AVSA no tindran cap cost per als majors que les utilitzen per a assistir a les diferents iniciatives. Per a això, prèviament hauran d'haver arreplegat el seu tiquet en el Centre Social Camí Reial o en el Centre Cívic Antic Sanatori. La finalitat és donar les màximes facilitats perquè els nostres majors gaudisquen d'uns dies d'oci i diversió, en definitiva, d'uns dies en els quals ells són els protagonistes”. 

Per al dimarts 5 de maig i el dijous 7 de maig, s'ha programat una visita cultural a Montroi. Per als quals no puguen acudir a aquesta activitat, també s'ha organitzat un taller de cuina creativa en el Centre Cívic. A la vesprada, a partir de les 18 hores, l'advocada Lorena Sanz Aleixandre oferirà una xarrada sobre el Dret Bancari dirigit a consumidors en la Sala Multiusos B del Centre Cívic.

El dimecres, 6 de maig, hi haurà una marxa esportiva per a majors pel delta del riu. A més, per a eixe mateix dia s'ha preparat una xarrada-degustació del programa “Menjar a casa”, en la cafeteria del Centre Cívic (Antic Sanatori), a càrrec de SERUNIÓN. A la vesprada, es projectarà la pel·lícula “8 apellidos vascos” en el Saló d'Actes de la Casa Capellà Pallarés, a partir de les 18 hores.

Finalment, el divendres, 8 de maig, el Centre Social Camí Reial 69 acollirà la final dels concursos de jocs de taula. A més, en el Centre Cívic de Port de Sagunt hi haurà un concurs de petanca, un certamen en el qual col·laboren la UDP de Port de Sagunt i la Penya Petanca Sanatori. A les 20.30 hores, en la plaça Cronista Chabret de Sagunt se celebrarà el tradicional sopar, el lliurament de premis dels concursos, l'homenatge als majors centenaris i un ball amb orquestra. 


Les línies regulars d'autobús de AVSA entre els dos nuclis seran gratuïtes per als majors que assistisquen a les diferents activitats programades per a la Setmana del Major, per al que es necessita un tiquet o invitacions. 
 
Per a més informació els interessats poden cridar al departament de Serveis Socials (96 265 58 58 en l'extensió 6611) o acudir a les seus de les entitats del Consell Municipal de Persones Majors: la UDP de Sagunt, Port de Sagunt i Baladre; el CEAM de Sagunt i Port de Sagunt; ASVAT; UGT; CC.OO.; Club de la Vida; Murbiter; Peña Petanca Sanatorio i la Penya d'Amics de la 3ª Edat.
 
Les múltiples activitats d'aquesta edició s'han preparat al costat del Consell Municipal de les Persones Majors de Sagunt i amb la col·laboració d'altres entitats. Cal destacar que aquesta Setmana Cultural de les Persones Majors està organitzada per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Sagunt, el Consell Municipal de Persones Majors de Sagunt en col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social, la Direcció general d'Acció Social i Majors, AVSA, l'advocada Lorena Sanz Aleixandre i SERUNIÓN.