L'alcalde rep en l'Ajuntament de Sagunt al prestigiós professor Raymond Calcraft

El biògraf de la Fundació Joaquín Rodrigo oferirà aquesta vesprada en l'auditori una conferència i un concert sobre l'universal mestre nascut a Sagunt
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, han rebut aquest matí en l'Ajuntament de Sagunt al prestigiós professor Raymond Calcraft que visita la nostra ciutat amb motiu de la conferència i el concert que la delegació municipal de Cultura ha organitzat per a aquesta vesprada en l'auditori Joaquín Rodrigo. L'alcalde li ha obsequiat amb la insígnia de la ciutat com a reconeixement al gran treball realitzat sobre el gran compositor de, entre moltes altres obres, l'universal concert d'Aranjuez.

La conferència “L'enginyós gentilhome Joaquín Rodrigo”, impartida pel professor Raymond Calcraft, tindrà lloc a les 19 hores. Posteriorment, hi haurà un concert que comptarà amb el mateix Calcraft, al piano, i la solista Anabel García, al violí. Es tracta d'una iniciativa organitzada per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.
 
En aquest sentit, tant l'alcalde com el delegat de Cultura, han reconegut: “És gran honor tenir entre nosaltres al professor Raymond Calcraft, que ha treballat la vida i obra del mestre Rodrigo i és el cronista oficial de la Fundació Joaquín Rodrigo, i que vinga a impartir una conferència i oferir un concert a Sagunt. En aquests moments, viu a Estats Units i ha vingut a Espanya per a fer dues conferències, una a Madrid i una altra a Sagunt, per ser el poble natal del mestre Rodrigo. Calcraft compta amb un amplíssim currículum com a músic, professor i investigador”.
 
Programa del concert:
 
Cançoneta
‘Madrigal’ (Dos piezas caballerescas)
 Zarabanda lejana
Pastorcito santo (Lope de Vega)
Cántico de la esposa (San Juan de la Cruz)
Coplas del pastor enamorado (Lope de Vega)
Plegaria de la Infanta de Castilla
Concierto madrigal
‘O felici occhi miei’
‘Arieta’
‘Fandango’
‘Caccia a la española’
El hijo fingido (Lope de Vega)
‘Romanza de Ángela’
‘¿Dónde vas tú, el caballero?’
Finale
 
Música para un códice salmantino
Ausencias de Dulcinea (Miguel de Cervantes)
Ralph Vaughan Williams
Serenade to Music (William Shakespeare)
Zarabanda de amor (Pavana Real)
Andante cantabile
(Set cançons valencianes)
 
Currículum Raymond Calcraft
 
Raymond Calcraft va nàixer a Londres i s’educà a les universitats de Sant Andreu a Escòcia i de Salamanca a Espanya. Ha sigut director d’Estudis Hispànics en tres universitats angleses –Portsmouth, Warwick i Exeter–, on ha ensenyat i publicat sobre literatura, pintura i música espanyoles.
 
Ha seguit també una carrera com a músic i ha dirigit cors i orquestres al seu propi país i a l’estranger. Ha realitzat cinc gires a Espanya, on ha fet recitals i concerts en unes quantes catedrals, a l’Auditorio Nacional de Madrid i al Palau de la Música de Barcelona. Director del Festival Rodrigo a Londres el 1986, va dirigir les estrenes a la Gran Bretanya d’obres com el Concierto heróico, Música para un jardín, música del ballet Pavana real i el Concierto para una fiesta. També va dirigir l’estrena mundial de l’última obra major del compositor, el Cántico de San Francisco de Asís, de 1982, que el mestre li dedicà després. Raymond Calcraft ha participat en dues pel·lícules sobre Joaquín Rodrigo, i fou un dels primers destinataris de la Medalla Schott pels seus ser­vicis a la música del compositor.
 
Raymond Calcraft és autor del primer Catálogo completo de la música de Rodrigo, la primera edició del qual va veure la llum a Madrid el 1990. Ha pronunciat conferèn­cies a la Sorbona, a la Universitat de París, a les universitats de Madrid, Santander i València, al Museu Sorolla, a la Real Academia de Bellas Artes de Madrid, a l’Instituto Cervantes de Londres, i en nombroses universitats britàniques. Entre les seues publi­cacions es troben The Sonnets of Luis de Góngora, una edició d’El viage de Hierusa­lem (1592) de Francisco Guerrero, i Joaquín Rodrigo Voice & Vision, que acaba de publicar-se. Ha escrit articles sobre Garcilaso de la Vega, Cervantes, Góngora, Joaquín Sorolla, Manuel de Falla, Ralph Vaughan Williams i el director de cine canadenc Larry Weinstein, i també entrades sobre Joaquín Rodrigo per al New Grove Dictionary of Music and Musicians i per al Diccionario de música española e hispanoamericana, a més de prefacis a diverses obres de Rodrigo publicades per Ediciones Joaquín Rodrigo i Schott Musik.
 
Les gravacions dirigides per Raymond Calcraft inclouen la Missa in Festo Beatae MariaeVirginis del mestre renaixentista Sebastián de Vivanco (encàrrec de la Universi­tat de Salamanca), la Missa en sol menor de Ralph Vaughan Williams i el CD Cántico, amb la Royal Philharmonic Orchestra, que conté quatre de les obres vocals majors de Joaquín Rodrigo.