'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
Les xarrades divulgatives seran impartides el 14, 22 i 28 de febrer al Centre Cultural Mario Monreal per autors especialitzats en la matèria
‘La Guerra del Francés’ és un cicle de tres conferències sobre la participació de Sagunt en la Guerra de la Independència Espanyola (1808-1814). El Centre Cultural Mario Monreal és el lloc seleccionat per a impartir les xarrades divulgatives que estan programades per al 14, 22 i 28 de febrer a les 19 hores. El Centre Arqueològic Saguntí és l'entitat organitzadora d'esta iniciativa que conclourà el 2 de març amb una visita guiada al Castell de Sagunt. Cal esmentar també la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.
En l'acte de presentació d'este cicle de conferències sobre la Guerra de la Independència Espanyola han participat la regidora de Cultura, Ana María Quesada; el president del Centre Arqueològic Saguntí, Amadeo Ribelles; la vocal de la Junta Directiva d'esta entitat, Adela Graullera i el ponent de la primera conferència i membre del Centre Arqueològic, Juan Antonio Millón.
La regidora de Cultura ha valorat la participació i el treball dels assistents a la roda de premsa: «M'agradaria agrair el treball que desenvolupeu per a la divulgació de la nostra història, així com destacar la qualitat que sempre oferiu en totes les vostres publicacions». Ana María Quesada també s'ha dirigit a la ciutadania per a convidar-la a acudir i participar en estes conferències: «Segur que les gaudiran i aprendran més detalls sobre la història de Sagunt durant el període històric de la Guerra del Francés».
El president del Centre Arqueològic Saguntí ha manifestat que enguany és la cinquena edició d'este cicle de conferències amb el qual pretenen fer recapacitar a la societat sobre aspectes de la història que són poc coneguts i, fins i tot, oblidats. La vocal de la Junta Directiva del Centre Arqueològic Saguntí ha detallat la programació del cicle ‘La Guerra del Francés’ i Juan Antonio Millón ha aprofitat l'ocasió per a donar unes pinzellades sobre el contingut de la seua ponència.
Amb la seua conferència en valencià Enric Palos i Navarro: Defensa del patrimoni i inici del conflicte bèl·lic, l'escriptor saguntí Juan Antonio Millón aprofundirà dimecres que ve, 14 de febrer, sobre la figura d'este personatge històric que va arribar a ser alcalde de Sagunt en 1804.
El dijous 22 de febrer arribarà el torn de Fernando Martínez Laínez. Este periodista farà una xarrada en castellà sobre l'heroi saguntí José Romeu i Parres. No obstant això, també centrarà la seua ponència en la formació de les juntes locals i l'estratègia militar de la guerra de guerrilles.
L'última conferència abordarà el paper que va tindre Sagunt en la guerra per València i serà impartida en castellà pel llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, José Luis Arcón, el dimecres 28 de febrer.
Finalment, el cicle ‘La Guerra del Francés’ acabarà amb una visita guiada pels diferents enclavaments del Castell de Sagunt en la qual Manuel Civera i Francisco Herráiz explicaran la importància d'aquesta fortalesa durant el conflicte militar. Per a esta activitat a l'aire lliure que es desenvoluparà el dissabte 2 de març a partir de les 10 hores es recomana portar calçat adequat.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal