'L’art del suïcidi' de Toni Llorens arriba al Mario Monreal

L'obra tindrà lloc dissabte que ve 26 de maig, a les 20.00 hores, i les entrades tenen un cost de 6 euros
 


 

La delegació de Cultura ha programat l'obra L’art del suïcidi de Toni Llorens en el Centre Cultural Mario Monreal. Dissabte que ve 26 de maig, a les 20.00 hores, tindrà lloc la tragicomèdia dirigida i interpretada pel saguntí, Toni Llorens, i amb text d'Albert  Forment. Les entrades tindran un preu de 6 euros i l'obra es representa en valencià. 

 

L’art del suïcidi conta la història d’un actor alcohòlic, egocèntric i desequilibrat, un autor teatral dictatorial i psicòtic, un lúcid personatge que es rebel·la fins a la revolució contra tot i tots, uns monòlegs d’obres teatrals brutals, una reflexió sobre les amargures de l’existència i la inevitable mort… L’obra és un terratrémol d’emocions sobre l’escena. Teatre ebri desesperat, tragicomèdia de bojos que explora els límits de la representació teatral, altera realitat i ficció, veritat i falsedat, en un laberint de carrerons sense sortida, fins a l’hecatombe final. 

 

Toni Llorens va començar la seua trajectòria professional en els mitjans de comunicació com a locutor de la televisió Canal 7 de Sagunt i actualment com a reporter per a TV Morvedre. Ha participat en els tallers per a actors professionals de Chema Cardeña en la Sala Russafa amb els muntatges Mucho ruido y pocas nueces i Othelo. 

 

Com a actor ha gravat diversos curtmetratges i treballat en diferents companyies teatrals. És membre fundador de la companyia Calígula Teatre i ha participat en el festival Sagunt a Escena com a actor protagonista de La destrucción de Sagunto, Vencer o morir i Sónnica y Acteón. Una tragèdia griega. També ha participat en l'obra Amunt l’Sporting, d'Albert Forment. 

 

Albert Forment és llicenciat en Geografia i Història, en les especialitats d'Història Contemporània i Història de l'Art, i doctor en Història de l'Art per la Universitat de València. Va guanyar el Premi Alfons Roig de la Diputació de València d'investigació sobre artistes o moviments d'art contemporani. És autor del guió sobre Josep Renau per a la sèrie de Canal 9 Valencians que fan història. 

Va ser finalista del Premi Anagrama d'Assaig l'any 2000 i ha guanyat el Premi Enric Valor de Novel·la per l'obra El signe de Saturn (Bromera, 2007). És membre fundador de Calígula Teatre. Entre les seues obres recents destaquen Sónnica i Acteón. Una tragedia griega, Amunt l’Sporting i La ciudad factoría. Una tragedia contemporánea.