L'Autoritat Portuària de València inaugura al Centre Cultural Mario Monreal la seua exposició 'Ciència i humor'

L'exposició es podrà visitar fins al 25 de juliol en horari de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores

Al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt s'ha inaugurat l'exposició de l'Autoritat Portuària de València (APV), Ciència i humor. La mostra, que forma part de la programació primaveral de la delegació de Cultura, es podrà visitar fins al 25 de juliol en horari de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores. L'exposició compta amb prop de 200 obres d'autors de més de 30 anys de diversos països que demostra que l'objectiu comú tant de la ciència com de l'humor gràfic és treballar a favor del coneixement i al servei de la humanitat.

La regidora de Cultura, Ana María Quesada, que ha estat present en la inauguració de l'exposició, ha afirmat que és una mostra «per a totes les edats» i ha assenyalat: «Hi ha part d'humor, és cert, però molta consciència on vivim, del que hem de fer per a cuidar el nostre planeta, de l'important que és la ciència i el coneixement i del que ens fa avançar com a societat i com a humanitat». A més, ha destacat que es tracta d'«imatges molt atractives» i amb molt d'ensenyament en pocs traços.

També han estat presents en la inauguració la cap de Gabinet de Presidència de l'Autoritat Portuària de València, Marta Villalonga; la comissariada de l'exposició, Ester Medán; i el comissariat i secretari executiu de l'Institut Quevedo de les Arts de l'Humor de la Fundació General de la Universitat d'Alcalá, Juan García.

L'exposició està dividida en nou grups de vinyetes sobre diferents àmbits de la ciència: Ments brillants, Alguns conceptes, Ciència vs creença, Qui la seguix l'aconseguix, Ciència en acció, De la imaginació a la realitat, Desenvolupament sostenible i Exploració espacial. Totes elles es poden visitar al llarg de les tres plantes del Centre Cultural Mario Monreal.

Segons explica la comissariada de l'exposició, els descobriments més importants que afecten la nostra salut, les teories que expliquen l'origen de l'univers o els límits de la intel·ligència artificial són conceptes difícils d'entendre. La divulgació és necessària, és a dir, el fer accessible el coneixement a la societat en la seua diversitat. No obstant això, en la societat de la informació i la comunicació també circulen creences que s'han de substituir per un vertader coneixement científic, col·laborant amb el desenvolupament de les societats actuals i futures. L'humor gràfic, com a eina de comunicació, juga un paper crucial en esta missió. En esta exposició, la creativitat, la imatge i la paraula s'alien amb el sarcasme, la ironia i el riure per a acostar-nos al coneixement i despertar la nostra curiositat sobre la ciència i la innovació.

L'humor és una part imprescindible de la nostra cultura, i encara que és un mode de presentar la realitat totalment oposada al de la ciència, en esta ocasió s'utilitza com a aliat per a mostrar de manera comprensible els avanços i innovacions i les seues implicacions en la nostra vida, tal com afirma l'Autoritat Portuària de València.