L'Equip de Govern dóna 500 € de la seua butxaca per a la reobertura del Forn Alt

Tant l'Equip de Govern com el gerent de la Fundació coincideixen que “el problema no és el deute amb l’assegurança”. L'Ajuntament ha acordat una “reunió urgent” amb la Conselleria per a solucionar definitivament la situació de la Fundació


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández i la resta de membres de l'Equip de Govern, han lliurat, a manera de donació, 500 euros de la seua pròpia butxaca a Juan Vicente Beltrán, gerent de la Fundació Comunitat Valenciana del Patrimoni Industrial del Port de Sagunt, perquè puga fer front al primer pagament del deute de l’assegurança i a les despeses del telèfon, i així reobrir el Forn Alt. Aquest gest simbòlic, en paraules de l'alcalde, es tracta “d’una mostra de la bona voluntat” de l'Equip de Govern per a resoldre aquesta situació que, com reconeixia el propi gerent de la Fundació, ve donada d'una circumstància heretada, ja que, com ressalta Fernández, “són la resta de membres de la Fundació, incloent la Generalitat governada pel PP, qui no van fer les aportacions establides. Però l'Ajuntament de Sagunt, que solament és un membre més, sempre ha complit les seues obligacions i, per tant, nosaltres, com a Equip de Govern, no hem generat aquesta situació”.

Amb la donació també es pretén demostrar que “el problema no són els 400 euros de l’assegurança”, cosa que afirma tant l'Equip de Govern com el gerent de la Fundació. Cal recordar que els dos treballadors de la Fundació no cobren el seu salari des d'abril de 2014 i que la Fundació acumula un deute aproximat de 100.000 euros.

L'alcalde també assegura que “hem acordat amb la Conselleria que convoque una junta de patrons de la Fundació abans de final d'any per a aclarir la seua situació, fer front als pagaments pendents als treballadors i resoldre definitivament el problema”. En aquesta línia, ha afegit que “o bé la Fundació continua si hi ha membres suficients que es comprometen a complir amb les seues obligacions, o bé es dissol i del seu patrimoni es fa càrrec la Generalitat o l'Ajuntament de Sagunt”.

Fernández s'ha mostrat disposat al fet que l'Ajuntament siga el que assumisca i gestione el patrimoni de la Fundació en cas que aquesta acabe per dissoldre's i ratifica la seua “voluntat perquè el nostre patrimoni industrial funcione com un element principal del patrimoni de la nostra ciutat”.