El delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, ha assistit este matí a la inauguració d’una jornada sobre aprenentatge d’idiomes estrangers que se celebra hui en la Casa Capellà Pallarés. Esta jornada, amb el nom ‘Contextos innovadors en l’aprenentatge d’idiomes estrangers’, està organitzada per l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Sagunt, amb el cofinançament del programa Erasmus+ de la Unió Europea i la colaboració del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat (Cefire) de Sagunt. En l’acte també han estat presents la directora de l’EOI, Elvira Penya-roja, i el director del Cefire, Vicente Lorenzo.
En el programa de la jornada destaca, entre altres activitats, la ponència de Montse Cañada, assessora técnica docent de l’àrea d’Idiomes EOI de la Generalitat de Catanluya, amb el títol De què parlem, quan parlem de mediació?; i una taula redona sobre la importància de l’aprenentatge d’idiomes estrangers en el context socio-cultural de Sagunt. Esta taula està formada per cinc alumnes i pels empresaris Manuel Chang i Maurizio Melani. Com a moderador de la taula, Pere Valenciano, director d’El Periódico de Aquí.
José Manuel Tarazona ha ressaltat el paper de l’EOI després de 25 anys de funcionament a Sagunt: «L’Escola Oficial d’Idiomes, un centre públic, aspecte que cal destacar, s’ha convertit en un referent en l’ensenyament oficial d’idiomes en la nostra comarca i de les rodalies. Milers han sigut els i les alumnes que s’han matriculat durant aquests 25 anys per aprendre noves llengües. Són ciutadans i ciutadanes del Camp de Morvedre, però també de pobles o ciutats més allunyades motivats per aspectes tan rellevants de la nostra EOI com són la qualitat de l'ensenyament, el projecte de centre o el professorat actiu i altament qualificat». També ha recordat la voluntat de l’Ajuntament per tindre a Sagunt un centre d’aprenentatge d’idiomes i que des de llavors «l’EOI ha contribuït al fet que Sagunt siga una ciutat més culta, tolerant, diversa i rica, tant en valors com també en el seu vessant econòmic». El regidor ha fet menció a la importància del coneixement de llengües estrangeres, «però també és més necessari que mai tindre estima per la nostra llengua, un senyal d’identitat que ens arrela al nostre poble i ens dóna sentit».