L’exposició 'Joan Fuster, una vida il·lustrada' arriba al Centre Cultural Mario Monreal el pròxim 30 de setembre

La mostra recorre cronològicament la vida i l’obra de l’assagista en catorze panells expositius elaborats a partir de diversos documents del seu fons

L’exposició Joan Fuster, una vida il·lustrada, que arribarà a Sagunt el pròxim 30 de setembre, recorre cronològicament la vida i l’obra de l’assagista en catorze panells expositius elaborats a partir de diversos documents del seu fons (textos manuscrits i mecanoscrits, articles de premsa, notes de treball i fitxes de lectura, cobertes de primeres edicions dels llibres que publicà, etc.), amb una atenció especial al seu arxiu fotogràfic, que permet il·lustrar l’existència d’una personalitat tan observada, retratada i fotografiada.

Segons afirmen des del Gabinet de Promoció del Valencià, Joan Fuster i Ortells (Sueca, 1922-1992) és un dels escriptors i intel·lectuals valencians més importants del segle XX, i això per molts motius: per la dimensió literària i cívica de la seua obra; pel pes que tingué i continua tenint en l’opinió pública, i perquè la seua visió sobre la història i la realitat del País Valencià marcà un canvi radical i positiu en el coneixement que la societat valenciana tenia de si mateixa. Per tot això, ha estat declarat Escriptor de l’Any 2022 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que al llarg de tot l’any ha editat diverses publicacions i celebra nombroses activitats en homenatge a l’escriptor de Sueca destinades a tots els públics.

La inauguració serà el mateix dia 30 de setembre a les 18.00 hores, al Centre Cultural Mario Monreal. El públic escolar i adult podrà visitar l’exposició, gestionada pel Gabinet de Promoció del Valencià, de 9.00 a 21.00 hores entre els dies 30 de setembre i 6 d’octubre.

La regidora delegada del Gabinet de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano, ha comentat que «és un gran honor portar aquesta exposició a Sagunt i poder donar a conéixer encara més la figura del nostre gran pensador valencià. Sens dubte, un gran referent per a les passades generacions que esdevé de nou actualitat, i un regal per a les actuals».