L'exposició artística Bailemos de la saguntina Sara Fernández Silva, estarà exposada des de hui, 1 al divendres 30 d'abril en el Centre Cultural Mario Monreal. L'horari serà de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores i l'entrada serà lliure.
Sara Fernández és Graduada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (UPV), s'ha especialitzat en la branca de Monument Efímer i Tematitzacions i ha realitzat el Màster en Disseny i Il·lustració, també en la mateixa universitat.
Bailemos és una mà estesa a fer uns xicotets passos entorn del ball en parella i els seus papers convencionals de gènere. En estos balls, habitualment, l'home porta i la dona es deixa portar. En esta ocasió, Sara Fernández va més enllà i trenca amb tots els tòpics.
L'artista, Sara Fernández, explica el motiu pel qual va iniciar esta obra: «El ball és una activitat que jo mateixa practique i que per la qual cosa m'han sorgit moltes preguntes. Per què sempre soc jo la que es deixa portar?, per què ha de ser el xic el que porta la dona?, hi ha algú que ho fa diferent?, ha sigut sempre així? o per què no podia aprendre jo eixe rol?. D'eixa curiositat decidisc començar una investigació sobre això. I, sobretot, què puc aportar jo amb els meus dibuixos i les meues il·lustracions? L'objectiu de l'exposició és obrir les referències i l'imaginari col·lectiu i que la gent es crega que pot haver-hi una altra manera de fer ball.»
Asun Moll, regidora de Cultura, explica que és una exposició totalment diferent a allò que s'ha tingut exposat fins al moment: «Donem pas a una exposició totalment diferent. Es tracta d'una col·lecció d'il·lustracions amb seqüències i imatges de ball. És molt juvenil i molt inspiradora i donen moltíssimes ganes de ballar quan la veus. És d'una artista, Sara Fernández Silva, de la nostra ciutat i és una seqüència molt cridanera. Convide tothom a vindre a veure-la i que vinguen a gaudir d'un art totalment diferent al que hem tingut exposat fins ara.»
Per als i les amants del ball i de la il·lustració és una bona oportunitat per a gaudir d'imatges no tan freqüents en el nostre dia a dia i a repensar i descobrir noves maneres d'acostar-nos als i les altres.