'La Guerra Civil a Sagunt', nova sèrie documental coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
El premi atorgat per AMIMO reconeix la implicació del professor Ortiz a donar a conéixer la història de la ciutat contra la reconversió i el paper de Ràdio Unitat com a mitjà de comunicació alternatiu en la lluita obrera contra la reconversió siderúrgica
El Casal Jove del Port de Sagunt acull este divendres dia 22 de març a les 18.30 hores el lliurament dels ‘VI Premis Memòria Industrial i Obrera Gonzalo Montiel’. En esta cinquena edició, AMIMO (Associació de Memòria Industrial i Moviment Obrer), reconeix la trajectòria i implicació del professor d'història, Antonio Ortiz López, amb la divulgació de la història local de la nostra ciutat, especialment del patrimoni industrial i la lluita obrera. Així mateix, en esta edició 2024, AMIMO ha volgut contribuir a donar a conéixer una experiència única de creació d'un mitjà de comunicació auto-gestionat com va ser Ràdio Unitat. Va ser creada en 1983 a la calor de la lluita contra el tancament d’AHM i que va estendre les seues emissions fins a finals dels anys huitanta.
A l'acte assistirà el regidor de Memòria Històrica i Democràtica, Roberto Rovira, així com altres autoritats i representants d’AMIMO. L'acte compta amb la col·laboració de la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament de Sagunt.
Durant el mateix es presentarà un curtmetratge documental realitzat per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt on es reflectix amb testimoniatges reals el paper de la dona en els anys de la reconversió. L'acte comptarà també amb la participació de la ballarina Ana Lola Cosín Torada. I l'acompanyament musical de la acordeonista Isabel la Torre. Així com amb la col·laboració de Vic Pereiró en el disseny del premi i Fran Gracia en la presentació de l'acte.
Gonzalo Montiel Roig, mort al desembre de 2015, era soci fundador i president d’AMIMO, després de la seua mort l'associació va donar el seu nom a estos premis anuals que tenen com a objectiu ressaltar el treball i el compromís de totes les persones implicades en la posada en valor del patrimoni industrial i la memòria obrera. L'acte servirà per a recordar la seua labor en la defensa del patrimoni industrial de la nostra ciutat. Està prevista l'assistència de l'esposa de Gonzalo Montiel, la catedràtica de Dret Processal de la Universitat de València, Elena Martínez; així com la seua mare Carmen Roig, i el seu germà, el cineasta José Ángel Montiel.
La presentació i la projecció del primer capítol serà el 28 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal
L'activitat, emmarcada en la programació de la Regidoria d'Igualtat pel 25N, inclou una performance de dansa, teatre i xarrada per a conscienciar sobre la violència de gènere
Esta trobada literària es durà a terme el dimarts 26 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal