L’Ajuntament de Sagunt presenta la ‘Ruta Literària Bru i Vidal’ el proper 7 de novembre a les 11.30 hores als porxes de la Plaça Major de Sagunt. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, de familiars de Bru i Vidal, així com d’alumnes del col·legi Cronista Chabret, que realitzaran una lectura de poemes.
La ruta literària de Bru i Vidal, que és una idea original d’Olga Gargallo, professora de secundària de valencià, marca una visita turística a la ciutat de Sagunt fent servir els poemes de Bru i Vidal. Amb la ruta és podrà descobrir l’Obelisc, l’avinguda Cronista Santiago Bru i Vidal, el riu, l’escola, la Glorieta, la biblioteca, el carrer Sant Dídac, el mercat, la Plaça Major, l’església de Santa Maria, el carrer dels Cavallers, el carrer Penya Esvaradora, el Calvari, el Teatre Romà, el Castell, el Port de Sagunt, el cementeri, les Penyetes, el carrer Major i el Camí Reial.
Jaume Bru i Vidal va ser un historiador i poeta que va nàixer en 1921 a Sagunt, ciutat on també va morir en l’any 2000. Va esdevenir doctor en filosofia i lletres i cronista oficial de Sagunt i València. Entre la seua obra, va publicar estudis d’arqueologia (Les terres valencianes durant l’època romana, 1963) i d’història (La València preromàntica d’Alexandre de Laborde, 1969). A més, formà part del moviment de recuperació cultural valencià dels anys cinquanta a l’entorn de l’editorial Torre. La seua poesia comprèn, entre d’altres, els reculls Ala encesa (1950), Retrobament (1960, Premi València de Poesia), Cant al meu poble (1969) i Poeta en darrer cant (1985). La seua obra poètica està recollida en els volums Testimoni i ofrena (1988) i L’instant precís (2000), publicats per Fundació Bancaixa Sagunt. L’obra històrica també està publicada en dos volums, Analecta històrica saguntina (1987) i Claus per a la història de València (1988). Fou president de la Secció d’Història i Arqueologia de la Societat Lo Rat-Penat i secretari general (1966-1973) de la Secció de Cronistes Oficials del Regne de València. El 1989 va fundar la revista Braçal, del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre. El 2000 rebé el Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana.